Το πράσινο τσάι προλαμβάνει την εξέλιξη του καρκίνου του προστάτη
Νέα Υόρκη: Το πράσινο τσάι περιέχει πολυφαινόλες, χημικές ουσίες οι οποίες φαίνεται να επιβραδύνουν την εξέλιξη του καρκίνου του προστάτη, τουλάχιστον στα ποντίκια, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Cancer Research.
Νέα Υόρκη: Το πράσινο τσάι περιέχει πολυφαινόλες, χημικές ουσίες οι οποίες φαίνεται να επιβραδύνουν την εξέλιξη του καρκίνου του προστάτη, τουλάχιστον στα ποντίκια, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Cancer Research.
Ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου του Γουισκόνσιν με επικεφαλής τον Δρ Χασαν Μουκχτάρ είχε και στο παρελθόν αποδείξει ότι τα ποντίκια που τράφηκαν με πολυφαινόλες πράσινου τσαγιού δεν παρουσίασαν εξέλιξη στην εκδήλωση του καρκίνου του προστάστη.
Στην παρούσα μελέτη, οι επιστήμονες διευκρίνισαν τη χημική βάση της συγκεκριμένης παρατήρησης. Διαπίστωσαν ότι οι πολυφαινόλες ανέστειλαν τη χημική οδό που παίζει ρόλο-κλειδί στην εκδήλωση του καρκίνου του προστάτη.
Η νόσος συνήθως προσβάλλει άνδρες άνω των 50 ετών, αλλά η χημική διαδικασία που ευθύνεται ξεκινά δεκαετίες νωρίτερα.
«Αν μπορέσουμε με κάποιο τρόπο να μετατοπίσουμε την εξέλιξη του καρκίνου του προστάτη από τα 20 στα 25 χρόνια, θα έχουμε επιτύχει κάτι σημαντικό», εξηγεί ο Δρ Μουκχτάρ.
Σημειώνει δε ότι η κατανάλωση έως και 12 φλιτζανιών πράσινου τσαγιού ημερησίως δεν έχει τοξικές επιπτώσεις για τον οργανισμό.