Νέα θεραπευτική αντιμετώπιση των ουλών της ακμής με λέιζερ
Νέα Υόρκη: Μερικές μόνο συνεδρίες με ένα νέου τύπου λέιζερ είναι αρκετές για να αμβλύνουν τις ουλές της ακμής χωρίς μάλιστα να απαιτείται σημαντικός χρόνος ανάρρωσης, σύμφωνα με τα αποτελέσματα μελέτης που δημοσιεύονται στο επιστημονικό έντυπο Archives of Dermatology.
Νέα Υόρκη: Μερικές μόνο συνεδρίες με ένα νέου τύπου λέιζερ είναι αρκετές για να αμβλύνουν τις ουλές της ακμής χωρίς μάλιστα να απαιτείται σημαντικός χρόνος ανάρρωσης, σύμφωνα με τα αποτελέσματα μελέτης που δημοσιεύονται στο επιστημονικό έντυπο Archives of Dermatology.
Οι ουλές της ακμής είναι αποτέλεσμα της καταστροφής του κολλαγόνου του δέρματος. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας, σε μια σειρά από συνεδρίες ένα μη-αφαιρετικό λέιζερ εργάζεται κάτω από την επιφάνεια του δέρματος διεγείροντας την παραγωγή κολλαγόνου, το οποίο αμβλύνει τις ουλές και τις ρυτίδες έκφρασης. Επίσης το μη-αφαιρετικό λέιζερ δίνει στο δέρμα αίσθηση φρεσκάδας, απαλότητας και λάμψης.
Το αφαιρετικό λέιζερ λειτουργεί θερμαίνοντας και αφαιρώντας το δέρμα. Μετά τη διαδικασία οι ασθενείς χρειάζονται αρκετό χρόνο για να αναρρώσουν ενώ πάντα ελλοχεύει ο κίνδυνος μελαγχρωστικών αλλαγών και μετεγχειρητικής ερυθρότητας του δέρματος.
Αντιθέτως με το μη-αφαιρετικό λέιζερ ο ασθενής μπορεί άμεσα να επιστρέψει στις καθημερινές του δραστηριότητες, εν αντιθέσει με την παλιά τεχνική που απαιτεί επτά έως δέκα ημέρες ανάρρωσης.
Το μη αφαιρετικό λέιζερ εφαρμόστηκε από τον Δρ Πωλ Φρίντμαν του DermSurgery Laser Center του Χιούστον, σε 11 άτομα με ήπια έως μέτριας σοβαρότητας ουλές ακμής.
Μετά από τρεις συνεδρίες, το δέρμα των ασθενών βελτιώθηκε κατά μέσο όρο σε ποσοστό 10%. Ωστόσο, μετά από ένα μήνα το ποσοστό βελτίωσης αυξήθηκε στο 23% και μετά από έξι μήνες οι επιστήμονες κατέγραψαν βελτίωση της όψης του δέρματος έως και 40%.
Ο Δρ Φρίντμαν επισημαίνει ότι η βελτίωση του δέρματος αναμένεται να συνεχιστεί με το πέρασμα του χρόνου καθώς το κολλαγόνο συνεχίζει να ανακατασκευάζεται.
health.in.gr
- Προϊστορικός οργανισμός των 8 μέτρων ανήκε σε «χαμένο παρακλάδι της ζωής»
- Παραδέχθηκε την ανωτερότητα του αντιπάλου ο Τσιτσιπάς: «Ήταν άψογος στα κρίσιμα σημεία»
- Εξεταστική – ΟΠΕΚΕΠΕ: Κατάθεση για 13 χρόνια πριν – «Καμία σχέση με τη συντονισμένη απάτη που βλέπουμε σήμερα»
- Greek Tourism on Track for Record Revenues in 2025
- Άμεση αντίδραση σε πλημμυρικά φαινόμενα στην Καλαμάτα
- Ο Σπαλέτι απάντησε σε… προπονητή της εξέδρας: «Αν δεν σου αρέσει η Γιουβέντους, κάτσε σπίτι» (vid)
- Στέφανος Παπαδόπουλος: «Σκέφτηκα να αποσύρω τη μήνυση κατά του Γιώργου Μαζωνάκη»
- Καιρός: Βροχές στην Αττική το απόγευμα και τη νύχτα – Πώς θα εξελιχθούν τα καιρικά φαινόμενα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 22.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/josh-gordon-h8Od9ze-0o-unsplash-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442