Παράνομη διακίνηση φαρμάκων από τα νοσοκομεία διαπιστώνει το Σώμα Επιθεωρητών Υγείας
Αθήνα: Με μελανά χρώματα περιγράφει το Σώμα Επιθεωρητών Υγείας και Πρόνοιας την κατάσταση που επικρατεί στα δημόσια νοσοκομεία. Αιχμή, η παράνομη διακίνηση φαρμακευτικού υλικού σε Αλβανία, ΠΓΔΜ και Αίγυπτο με αποτέλεσμα να χάνονται δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.
Αθήνα: Με μελανά χρώματα περιγράφει το Σώμα Επιθεωρητών Υγείας και Πρόνοιας την κατάσταση που επικρατεί στα δημόσια νοσοκομεία. Αιχμή, η παράνομη διακίνηση φαρμακευτικού υλικού σε Αλβανία, ΠΓΔΜ και Αίγυπτο με αποτέλεσμα να χάνονται δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.
Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ των Νέων της Τρίτης, στόχος των λαθρεμπόρων των κρατικών φαρμάκων είναι περί τα 15 ακριβά σκευάσματα για τον καρκίνο και το AIDS.
«Υπάρχουν νοσοκομεία από τα οποία βγαίνει κόσμος με τσάντες γεμάτες φάρμακα και άλλα πράγματα. Κύρια αιτία αυτού του φαινομένου είναι η έλλειψη ενός μηχανογραφημένου συστήματος οικονομικής διαχείρισης και η έλλειψη διπλογραφικού συστήματος.
» Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δεν καταγράφεται λεπτομερώς τι αγοράζει κάθε νοσοκομείο, πώς και πότε αυτό χρησιμοποιείται και συνεπώς ουδείς μπορεί να ξέρει τι έγινε αυτό το προϊόν» εξηγεί ο Λυκούργος Λιαρόπουλος, καθηγητής Οικονομικών της Υγείας και πρώην πρόεδρος του Α’ ΠεΣΥΠ Αθηνών.
Όσο για τον τρόπο με τον οποίο γίνεται το παρεμπόριο, ο πλέον «δημοφιλής» είναι η χρήση πλαστών βιβλιαρίων απορίας. Τα βιβλιάρια αυτά είχαν προμηθευτεί αλλοδαποί, κυρίως από την Αλβανία, οι οποίοι έπαιρναν χωρίς έλεγχο χιλιάδες σκευάσματα και στη συνέχεια τα προωθούσαν στη χώρα τους.
health.in.gr
- Πού οδηγούν την τιμή της ζάχαρης τα GLP-1 φάρμακα;
- Μπορεί το χαβιάρι να δώσει ώθηση στις πωλήσεις των McDonald’s;
- Πλοία του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ συγκρούστηκαν στην Καραϊβική [βίντεο]
- Οι ΗΠΑ κλείνουν το γραφείο της DEA στη Δομινικανή Δημοκρατία εξαιτίας κατηγοριών για διαφθορά
- Συμφωνία Ταϊβάν – ΗΠΑ με μείωση των δασμών και αύξηση των αγορών αμερικανικών προϊόντων
- Γουατεμάλα: Ο δημοσιογράφος Ρουβέν Σαμόρα βγαίνει από τη φυλακή και τίθεται σε κατ’ οίκον κράτηση
- Από «ζόμπι» σε γίγαντα της AI – Πώς η SK Hynix έγινε ο κρυφός σύμμαχος της Nvidia
- Στην ΑΕΚ μέχρι το 2027 ο Πέτρος Μάνταλος
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 13.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/jeswin-thomas-UiL3INnJzQw-unsplash-1-315x220.jpg)










![Πλοία του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ συγκρούστηκαν στην Καραϊβική [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/uss-truxtun-128x85.jpg)




![Πλοία του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ συγκρούστηκαν στην Καραϊβική [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/uss-truxtun-315x220.jpg)










































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442