ΕΕ: Ένας στους τρεις νέους καπνίζει συστηματικά
Βρυξέλλες: Ο ένας στους τρεις νέους στην Ευρωπαϊκή Ένωση καπνίζει συστηματικά, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση που διενεργήθηκε στο σύνολο των χωρών-μελών της ΕΕ, για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Βρυξέλλες: Ο ένας στους τρεις νέους στην Ευρωπαϊκή Ένωση καπνίζει συστηματικά, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση που διενεργήθηκε στο σύνολο των χωρών-μελών της ΕΕ, για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Στο πλαίσιο της τελευταίας δημοσκόπησης που διενεργήθηκε σε ολόκληρη την ΕΕ το 36,8% των νέων, ηλικίας 15 έως 24 ετών, δήλωσαν ότι καπνίζουν συστηματικά. Αναλυτικά και κατά φύλο, το 38,8% των αγοριών δηλώνουν ότι καπνίζουν συστηματικά και το 34,9% των κοριτσιών.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την επικινδυνότητα του καπνίσματος και επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωσή της ότι ένας στους δύο εφήβους καπνιστές θα πεθάνει τελικά από τις αρνητικές συνέπειες του καπνίσματος.
Σύμφωνα πάντα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή 500.000 άτομα πεθαίνουν πρόωρα κάθε χρόνο στην ΕΕ από ασθένειες που συνδέονται με το κάπνισμα.
Η δημοσιοποίηση των στοιχείων έγινε με αφορμή την έναρξη πανευρωπαϊκής αντικαπνιστικής εκστρατείας που εντάσσεται στην ευρύτερη στρατηγική της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την καταπολέμηση της κατανάλωσης καπνού και απευθύνεται σε 36,2 εκατομμύρια νέους της Ένωσης ηλικίας 12 έως 18 ετών. Ο συνολικός προϋπολογισμός της εκστρατείας είναι 18 εκατομμύρια ευρώ για τρία χρόνια (6 εκατ. ευρώ ετησίως).
Η αντικαπνιστική εκστρατεία θα ολοκληρωθεί στο τέλος του Ιουλίου. Το Λονδίνο είναι η αφετηρία των φετινών εκδηλώσεων και σημαντικοί σταθμοί της περιοδείας που θα πραγματοποιηθεί είναι οι εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα στη Ρώμη για την παγκόσμια ημέρα κατά του καπνίσματος στις 31 Μαΐου, στην Πορτογαλία κατά τη διάρκεια των αγώνων για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου και τέλος στη Γαλλία και το Βέλγιο με το υπερθέαμα »Σταρ Ακάντεμι» τον Μάιο και τον Ιούλιο.
Πηγή: ΑΠΕ
health.in.gr
- Μπορεί το χαβιάρι να δώσει ώθηση στις πωλήσεις των McDonald’s;
- Πλοία του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ συγκρούστηκαν στην Καραϊβική [βίντεο]
- Οι ΗΠΑ κλείνουν το γραφείο της DEA στη Δομινικανή Δημοκρατία εξαιτίας κατηγοριών για διαφθορά
- Συμφωνία Ταϊβάν – ΗΠΑ με μείωση των δασμών και αύξηση των αγορών αμερικανικών προϊόντων
- Γουατεμάλα: Ο δημοσιογράφος Ρουβέν Σαμόρα βγαίνει από τη φυλακή και τίθεται σε κατ’ οίκον κράτηση
- Από «ζόμπι» σε γίγαντα της AI – Πώς η SK Hynix έγινε ο κρυφός σύμμαχος της Nvidia
- Στην ΑΕΚ μέχρι το 2027 ο Πέτρος Μάνταλος
- «Οι ΗΠΑ είναι απολύτως προσηλωμένες στο ΝΑΤΟ» – «Δεν ανησυχώ για τις διαφωνίες» λέει ο Μαρκ Ρούτε
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 13.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/jeswin-thomas-UiL3INnJzQw-unsplash-1-315x220.jpg)









![Πλοία του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ συγκρούστηκαν στην Καραϊβική [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/uss-truxtun-128x85.jpg)




![Πλοία του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ συγκρούστηκαν στην Καραϊβική [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/uss-truxtun-315x220.jpg)











































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442