Το συχνό περπάτημα ευνοεί την οξύτητα του νου
Λονδίνο: Λίγα λεπτά περπάτημα την ημέρα μπορούν μακροπρόθεσμα να διατηρήσουν ακμαία τη δραστηριότητα του εγκεφάλου, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Proceedings of the National Academy of Sciences.
Λονδίνο: Λίγα λεπτά περπάτημα την ημέρα μπορούν μακροπρόθεσμα να διατηρήσουν ακμαία τη δραστηριότητα του εγκεφάλου, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Proceedings of the National Academy of Sciences.
Ομάδα επιστημόνων από το Ινστιτούτο Μπέκμαν των ΗΠΑ επισημαίνει πως οι αερόβιες ασκήσεις ακόμη και ήπιας μορφής μπορούν να ενισχύσουν σε σημαντικό βαθμό τη λειτουργία του εγκεφάλου, κάτι που ωστόσο δεν αποδείχθηκε ότι ισχύει για τις διατατικές και τις ισοτονικές ασκήσεις.
Στο πλαίσιο της μελέτης, οι ερευνητές έθεσαν υπό ιατρική παρακολούθηση μια ομάδα εθελοντών, οι οποίοι υποβλήθηκαν σε μια αρχική μαγνητική τομογραφία.
Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε δύο ομάδες. Οι μεν ακολούθησαν αεροβικές ασκήσεις, που περιλάμβαναν κυρίως περπάτημα σε διαφορετικό βαθμό έντασης για χρονικό διάστημα τριών μηνών, και οι δε ένα πρόγραμμα διατατικής, μη αεροβικής γυμναστικής.
Όταν έπειτα από έξι μήνες οι εθελοντές υποβλήθηκαν εκ νέου σε μαγνητική τομογραφία και σε ειδικές πνευματικές δοκιμασίες διαπιστώθηκε πως μεταξύ των μελών της πρώτης ομάδας οι περιοχές με το μεγαλύτερο βαθμό δραστηριότητας ήταν η μέση μετωπιαία και η άνω βρεγματική, που σχετίζονται με την προσοχή και την αντίληψη του χώρου.
Στην πλειονότητά τους, μάλιστα, οι εν λόγω εθελοντές βελτίωσαν κατά περίπου 11% τις ικανότητές τους, όπως καταδείχθηκε από τις πνευματικές δοκιμασίες.
Οι ερευνητές αποδίδουν τα θετικά αποτελέσματα της αεροβικής άσκησης στη βελτίωση της ροής του αίματος προς τον εγκέφαλο αλλά και στην απελευθέρωση χημικών ουσιών που επηρεάζουν την ανάπτυξη και δραστηριότητα των εγκεφαλικών κυττάρων.
health.in.gr
- Νομικό μέτωπο από Costco, Revlon και Kawasaki κατά των δασμών Τραμπ
- Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]
- Συνομιλία Ερντογάν με Μαδούρο για την έκρυθμη κατάσταση ανάμεσα στην Βενεζουέλα και τις ΗΠΑ
- Ο CEO της Magnum συμμαχεί με τον Κένεντι για μια «πιο υγιή Αμερική»
- Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]
- Νέες απαγωγές στη Νιγηρία – Κακοποιοί απήγαγαν χωρικούς και ζητούν λύτρα
- Η Χαμάς είναι έτοιμη να παραδώσει τα όπλα της σε μια παλαιστινιακή αρχή, «αν σταματήσει η κατοχή»
- Οι ΗΠΑ θέτουν προς πώληση 250 τεθωρακισμένα στην Πολωνία για… 1 δολάριο!
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 07.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/milky-way-4006343_1920-1-315x220.jpg)









![Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jinim-3-140x85.jpg)



![Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jinim-3-315x220.jpg)


![Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/goa-fire-315x220.jpg)



























![Επιθέσεις σε σιδηροδρομικό σταθμό και άλλες υποδομές στην Ουκρανία [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/photo_5305686788993126405_x-315x220.jpg)













Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442