Συνέχισε το σερί ο Ηρακλής και ο Ιωνικός, κέρδισε και ο Πανιώνιος
Ο Ηρακλής συνεχίζει το νικηφόρο σερί του έχοντας τον Γίνγκμπλαντ στο τιμόνι του. Αυτή τη φορά επικράτησε της Ξάνθης με 3-0. Παράλληλα ο Ιωνικός κερδίζει έδαφος καθώς επιβλήθηκε 2-0 του ΟΦΗ. Νίκη και για τον Πανιώνιο με 3-0 επί της Προοδευτικής.
Ο Ηρακλής συνεχίζει το νικηφόρο σερί του έχοντας τον Γίνγκμπλαντ στο τιμόνι του. Αυτή τη φορά επικράτησε της Ξάνθης με 3-0. Παράλληλα ο Ιωνικός κερδίζει έδαφος καθώςε επιβλήθηκε 2-0 του ΟΦΗ. Νίκη και για τον Πανιώνιο με 3-0 επί της Προοδευτικής.
Ιωνικός-ΟΦΗ 2-0
Την τέταρτη εντός έδρας νίκη, που του επιτρέπει να ξεφύγει ακόμη περισσότερο από τις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα, πέτυχε ο Ιωνικός. Η ομάδα του Βαγγέλη Βλάχου επικράτησε 2-0 του ΟΦΗ και δείχνει να βρίσκει τη δρόμο της μετά το μετριότατο ξεκίνημα που πραγματοποίησε στο φετινό πρωτάθλημα.
Οι παίκτες του Ιωνικού, φαίνεται πως περίμεναν να λήξει η δεκάλεπτη σιγή των αθλητικών συντακτών (με αφορμή τα επεισόδια στον αγώνα του Αρη με τον Ολυμπιακό), προκειμένου να φουλάρουν τις… μηχανές τους. Είναι χαρακτηριστικό, ότι στο διάστημα 13 με 15, οι γηπεδούχοι βρήκαν δύο φορές δίχτυα και απέκτησαν πολλή γρήγορα το προβάδισμα για τη νίκη.
Στο 13 ο Μακόρ έγινε αποδέκτης της μπάλας λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή των Κρητικών και με δυνατό σουτ παραβίασε για πρώτη φορά την εστία του Σηφάκη. Στο 15` και πριν καλά-καλά οι φιλοξενούμενοι καταλάβουν πως δέχτηκαν το γκολ, ο Ιωνικός ευτύχησε να πετύχει ένα ακόμη τέρμα, με «δράστη› αυτή τη φορά τον Τσιμπλίδη (πλασέ).
Πέντε λεπτά πριν τη συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου, οι Κρητικοί άγγιξαν το γκολ, όταν ο Ντεγιάνοφ με σουτ σημάδεψε το δοκάρι, για να έρθει η απάντηση στις ευκαιρίες από πλευράς γηπεδούχων, στο 40, οπότε κεφαλιά του Οφρυδόπουλου μετά από κόρνερ, οι αμυντικοί του ΟΦΗ έδιωξαν την μπάλα πάνω στην γραμμή της εστίας του Σηφάκη.
Στο β ημίχρονο, ο Ιωνικός αρκέστηκε σε έναν παθητικό ρόλο, αντίθετα από την ομάδα του Ηρακλείου που έψαξε το γκολ ώστε να μπει ξανά στο παιχνίδι. Ενα γκολ, που παρά τις όποιες αγωνιστικές… αλχημείες προσπάθησε να κάνει ο Φοιρός (έριξε στον αγώνα τους Χρυσάφη, Τριανταφύλλου, Σταυρακάκη), δεν ήρθε με αποτέλεσμα ο ΟΦΗ να γνωρίσει τη δεύτερη σερί ήττα.
Να σημειωθεί μάλιστα, ότι λίγο πριν την ολοκλήρωση του 90λεπτου ο Ιωνικός έχασε μοναδική ευκαιρία για να διευρύνει το δείκτη του σκορ, όταν ο Μακόρ, παρά την εκπληκτική ενέργεια που πραγματοποίησε, περνώντας μάλιστα και τον Σηφάκη, δεν μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα αν και βρέθηκε μόνος σε κενή εστία από πλάγια θέση.
Το σερί των επιτυχημένων εμφανίσεων συνέχισε ο Ηρακλής. Ο «γηραιός» σε επιθβλήθηκε 3-0 της Ξάνθης και έφτασε τις τέσσερις νίκες σε ισάριθμους αγώνες.
Στο 18 σουτ του Παντελή Καπετάνου κατέληξε άουτ, ενώ δέκα λεπτά αργότερα ο Νεμπεγλέρας πάσαρε στο Μαχλά, όμως ο τελευταίος αν και βρέθηκε μόνος απέναντι στον Γκραντέλ, δεν μπόρεσε να κάνει καλό κοντρόλ με αποτέλεσμα ο τελευταίος να μπλοκάρει την μπάλα.
Μετά από εκτέλεση φάουλ του Ξενίδη στο 34, οι αμυντικοί της Ξάνθης ήταν σε καλή θέση και πρόλαβαν να διώξουν την μπάλα πριν ο Κιάσσος τη στείλει στα δίχτυα της ομάδας τους, ενώ πέντε λεπτά αργότερα ο Κουχάρσκι έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο τερματοφύλακας των ακριτών έσωσε την ομάδα του από βέβαιη παραβίαση.
Αποφασισμένος να καθαρίσει το παιχνίδι μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο ο Ηρακλής και τα κατάφερε, αφού από το 54 έως και το 80 πέτυχε τρία τέρματα ενώ έχασε και μερικές ακόμη κλασσικές ευκαιρίες για να δώσει διαστάσεις στη νίκη του.
Το… χορό των τερμάτων άνοιξε στο 54 ο Κώστας Καπετάνος με απευθείας εκτέλεση κόρνερ, ενώ το 2-0 ήρθε στο 68ο λεπτό όταν μετά από φάουλ του Νεμπεγλέρα ο Ξενίδης με κεφαλιά από το ύψος της μεγάλης περιοχής έστειλε τη μπάλα στην εστία της Ξάνθης. Στο 75 ο Νίκος Μαχλάς έχασε μοναδική ευκαιρία αφού από πλεονεκτική θέση σούταρε άουτ.
Το τρίτο γκολ του Ηρακλή ήρθε στο 80 με σουτ από τα 30 μέτρα του Κώστα Κιάσσιου. Το ματς τελείωσε με το Νίκο Μαχλά να αποτυγχάνει δύο φορές να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα της Ξάνθης. Στο 88` μετά από σουτ του Κρητικού επιθετικού η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι και ένα λεπτό αργότερα βρέθηκε τετ α τετ με τον Γκαρντέλ, αλλά ο τερματοφύλακας της Ξάνθης έσωσε την εστία του.
Τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του και μάλιστα με ευρύ σκορ, πέτυχε ο Πανιώνιος. Οι «κυανέρυθροι» του Γιόζεφ Μπουμπένκο, μετά το 6-1 της περασμένης εβδομάδας επί του Ακράτητου, συνέτριψαν 3-0 εκτός έδρας την Προοδευτική και παραμένουν στην 7η θέση της βαθμολογίας, μετά την ολοκλήρωση του α γύρου στο πρωτάθλημα Α εθνικής.
Οι λίγοι φίλαθλοι που βρέθηκαν σήμερα στο γήπεδο της Προοδευτικής, σίγουρα θα ξεχάσουν πολύ γρήγορα το πρώτο ημίχρονο. Ενα 45λεπτο στο οποίο οι δύο ομάδες δεν πήραν το παραμικρό ρίσκο και ως εκ τούτου δεν καταγράφηκε η παραμικρή ευκαιρία. Μία φορά, στο 14, ο Σμίλιανιτς πρόλαβε τον Μάγγο πριν γίνει απειλητικός, ενώ το ίδιο έγινε και στο 32΄όταν ο Τζενάμο απομάκρυνε προ του Μάντζιου.
Στο δεύτερο ημίχρονο δύο καλές επιθετικές προσπάθειες, σε συνδυασμό με την εκτελεστική δεινότητα του Παρόντι, ήταν στοιχεία αρκετά για να χαρίσουν στον Πανιώνιο τη νίκη. Στο 49 ο Πίνο σέντραρε από δεξιά και ο Ουρουγουανός άνοιξε το σκορ, ενώ έξι λεπτά αργότερα μετά από προσπάθεια του Βαγέλλη Μάντζιου, ο 29χρονος Παρόντι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Τζενάμο.
Μετά το δεύτερο γκολ, η Προοδευτική πέταξε λευκή πετσέτα. Σαφώς επηρρεασμένοι οι παίκτες της, δεν κατάφεραν να ξαναμπούν στο ρυθμό του αγώνα κι έτσι ο Πανιώνιος έφτασε με χαρακτηριστική άνεση στο τρίτο γκολ, με τον νεαρό Τζιώλη στο 75. Μετά από σουτ του Βαγγέλη Μάντζιου και απόκρουση του Τζενάμο, ο Τζιώλης πήρε το ριμπάουντ και σε κενή εστία δεν είχε πρόβλημα να διαμορφώσει το τελικό 3-0.
Η Γεωργία Νταγάκη μας προσκαλεί την Παρασκευή 24 Απριλίου σε ένα μουσικό ταξίδι που συμπυκνώνει 20 χρόνια δημιουργικής πορείας, αναζήτησης και εξέλιξης.
Οι Χοκς πέρασαν νικηφόρα από την έδρα των Νικς (107-106) σε ένα ματς- «θρίλερ» και έκαναν το 1-1 στη σειρά των playoffs της Ανατολής – Τα αποτελέσματα της βραδιάς στο NBA.
Ο 19χρονος ποδοσφαιριστής, Ταχίρις Ντος Σάντος, είναι ένας από αυτούς που βγήκαν ζωντανοί από την πύρινη κόλαση του Κραν Μοντανά την περασμένη Πρωτοχρονιά και τώρα υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με τη γαλλική Μετς.
O Κωνσταντίνος Μαυροπάνος βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ενόψει καλοκαιριού, καθώς έχει προσελκύσει το βλέμμα κορυφαίων ευρωπαϊκών συλλόγων.
Ο Βίκτορ Γουεμπανιάμα αναδείχθηκε αμυντικός της χρονιάς στο NBA και στα 22 του, έγινε ο νεότερος παίκτης στην ιστορία του NBA που κατακτά το εν λόγω βραβείο.