Αισιόδοξος για την πορεία των τιμών στην αγορά καυσίμων ο Ακης Τσοχατζόπουλος
Καλύτερες τιμές, καθαρότερο περιβάλλον, καλύτερη ποιότητα και καλύτερες υπηρεσίες είναι οι στόχοι του υπουργείου Ανάπτυξης για την αγορά καυσίμων, όπως επισήμανε σε ομιλία του την Τετάρτη ο Ακης Τσοχατζόπουλος.
71
Καλύτερες τιμές, καθαρότερο περιβάλλον, καλύτερη ποιότητα και καλύτερες υπηρεσίες είναι οι στόχοι του υπουργείου Ανάπτυξης για την αγορά καυσίμων, όπως επισήμανε σε ομιλία του την Τετάρτη ο Ακης Τσοχατζόπουλος.
Μιλώντας κατά την τελετή εγκαινίων του ηλεκτρονικού πρατηρίου της ΕΚΟ που βρίσκεται επί της Αττικής Οδού, κοντά στον Ασπρόπυργο, ο κ.Tσοχατζόπουλος επισήμανε ότι οι τιμές των καυσίμων στη χώρα μας είναι οι χαμηλότερες στην Eυρώπη, κάτι που οφείλεται στην ισοτιμία δολαρίου – ευρώ, τη χαμηλή φορολογία των καυσίμων, την υψηλή παραγωγικότητα και ανταγωνιστικότητα των ελληνικών διϋλιστηρίων και τη συνετή τιμολόγηση των εταιρειών και των πρατηρίων, ως αποτέλεσμα της λειτουργίας του υγιούς ανταγωνισμού.
O υπουργός τόνισε ακόμη ότι η EKO παρέχει στους καταναλωτές καύσιμα με τις προδιαγραφές που θα είναι υποχρεωτικές από το 2005, κάτι που, όπως ανέφερε, «ακούγεται περίεργα για τα ελληνικά δεδομένα των εξαιρέσεων και των παρατάσεων από τις Οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Tο πετρέλαιο κίνησης που παρέχεται σήμερα έχει επτά φορές λιγότερο θείο, γεγονός που σύμφωνα με τον κ. Τσοχατζόπουλο σημαίνει 36.000 κιλά το χρόνο λιγότερο θείο στην ατμόσφαιρα της Αθήνας μόνο από τα 1.600-1.800 λεωφορεία της ΕΘΕΛ που ήδη το χρησιμοποιούν, χωρίς να συνυπολογίσουμε τους υπόλοιπους χρήστες. Αντίστοιχα είναι και τα αποτελέσματα για τη Θεσσαλονίκη.
«Σύντομα» τόνισε ο κ.Tσοχατζόπουλος, «μαζί με τον υπουργό Υγείας θα εξαγγείλουμε το πρόγραμμα άμεσης υποκατάστασης του πετρελαίου με φυσικό αέριο στα 44 νοσοκομεία της Αθήνας και τα 11 νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης».
Tέλος, ο υπουργός Ανάπτυξης έκανε έναν απολογισμό για την λειτουργία των ΚΕΔΑΚ, αναφέροντας ότι μέχρι σήμερα, με τα τρία μόνο συνεργεία που διαθέτουν, έχουν πραγματοποιήσει 1.764 ελέγχους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και έχουν επιβάλλει πρόστιμα 1,7 εκ. ευρώ.
Μέσα στο μήνα και στις αρχές Ιανουαρίου θα παραληφθούν 17 νέα οχήματα και οι έλεγχοι θα επεκταθούν σε όλη τη χώρα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν επανεξελέγη στην ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος
- WhatsApp: Ανακοίνωσε πρόσβαση στο ιστορικό ομαδικών μηνυμάτων
- Δασμοί Τραμπ: Νέος γύρος αντιδράσεων από εμπορικούς εταίρους των ΗΠΑ
- Νέα Καληδονία: 55χρονος σέρφερ έχασε τη ζωή του μετά από επίθεση καρχαρία
- Βιγιαρεάλ – Βαλένθια 2-1: To «κίτρινο υποβρύχιο» πήρε το τοπικό ντέρμπι
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 23.02.2026]
- Αμφίκλεια: Κοντοσούβλι για ρεκόρ Γκίνες μήκους 130 μέτρων με 800 κιλά κρέας
- Ρόμα-Κρεμονέζε 3-0: Έπιασε τη Νάπολι στην 3η θέση με οδηγό τον Κριστάντε
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Δόθηκε στην πυρά ο καρνάβαλος: Φαντασμαγορικά σκηνικά στην Πάτρα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/karnavali_patra_2026_lixi-1200x700-146x85.jpg)

![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 23.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/franz-nawrath-0vk_5JmDDZw-unsplash-315x220.jpg)





















![Δόθηκε στην πυρά ο καρνάβαλος: Φαντασμαγορικά σκηνικά στην Πάτρα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/karnavali_patra_2026_lixi-1200x700-315x220.jpg)



































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442