Υπέρ της διατήρησης της αυτονομίας του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου η ΝΔ
«Η κυβέρνηση εμμένει στην αδιέξοδη πολιτική της εκποίησης όλων των ρευστοποιήσιμων περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου» δήλωσε την Τετάρτη ο συντονιστής Οικονομικών της ΝΔ Γ.Αλογοσκούφης, σχολιάζοντας τις εξελίξεις γύρω από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.
«Η κυβέρνηση εμμένει στην αδιέξοδη πολιτική της εκποίησης όλων των ρευστοποιήσιμων περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου, χωρίς ουσιαστικό πρόγραμμα διαρθρωτικών αλλαγών και με μοναδικό στόχο τη στήριξη των εσόδων του ετοιμόρροπου προϋπολογισμού» δήλωσε την Τετάρτη ο συντονιστής Οικονομικών της ΝΔ Γ.Αλογοσκούφης, σχολιάζοντας τις εξελίξεις γύρω από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.
Σχετικά με το μέλλον του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, είπε ο κ. Αλογοσκούφης, «είναι γνωστή η θέση μας ότι πρέπει να διατηρήσει την αυτονομία του και τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του ως τράπεζας των μικροαποταμιευτών», καθώς, όπως υποστηρίζει, «δεν δικαιολογούνται εσπευσμένες κινήσεις, από καθαρά εισπρακτικά κίνητρα, και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει από τέτοιες κινήσεις να υπάρξει μείωση του ανταγωνισμού στην εγχώρια τραπεζική αγορά».
«Οι όποιες διαδικασίες μετοχοποίησης πρέπει να είναι διαφανείς και να συμβάλουν στην τήρηση αυτών των προϋποθέσεων και όχι να προχωρούν με μόνο γνώμονα την είσπραξη χρημάτων από το Δημόσιο» κατέληξε ο συντονιστής Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας.