Ο ΟΤΕ θα διατηρήσει το 20% της Telecom Serbia, δηλώνει ο Γ.Σκαρπέλης
Την πρόθεση του ΟΤΕ να διατηρήσει το μερίδιο που έχει στην Telecom Serbia (20%), το μέλλον της οποίας θα καθοριστεί από τις διαπραγματεύσεις με τη σερβική κυβέρνηση, έκανε γνωστή ο εντεταλμένος αντιπρόεδρος του ΟΤΕ Γιώργος Σκαρπέλης.
Την πρόθεση του ΟΤΕ να διατηρήσει το μερίδιο που έχει στην Telecom Serbia (20%) το μέλλον της οποίας θα καθοριστεί από τις διαπραγματεύσεις με την σερβική κυβέρνηση, έκανε γνωστή την Τετάρτη ο εντεταλμένος αντιπρόεδρος και επικεφαλής του εταιρικού κέντρου του ΟΤΕ Γιώργος Σκαρπέλης.
Σε δηλώσεις που έκανε στο Reuters μετά τη συνάντηση που είχε με την υπουργό Τηλεπικοινωνιών της χώρας Μαρία Ρασέτα – Βουκοσαβίγεβιτς, ο κ. Σκαρπέλης δήλωσε ότι «ο ΟΤΕ έχει διατυπώσει τη δέσμευσή του να παραμείνει και να επεκτείνει τις δραστηριότητές του στην Telecom Serbia», προσθέτοντας ότι οι θέσεις του ομίλου θα παρουσιαστούν στις διαπραγματεύσεις με τη σερβική κυβέρνηση.
Ο ΟΤΕ είναι ο μοναδικός εταίρος της κρατικής εταιρείας μετά την επαναγορά από τη Σερβία του 29% που αποτελούσε μερίδιο της Telecom Italia, το Δεκέμβριο του 2002. Μετά την αποχώρηση των Ιταλών, ο ΟΤΕ δήλωσε ότι επιθυμεί να εξαγοράσει τη μονάδα κινητής τηλεφωνίας της εταιρείας με αντάλλαγμα το μερίδιό του στη σταθερή τηλεφωνία ή να αποποιηθεί το εν λόγω μερίδιο ολοσχερώς.
Υπενθυμίζεται ότι σε συνέντευξη Τύπου την προηγούμενη εβδομάδα ο πρωθυπουργός της Σερβίας Ζόραν Ζίβκοβιτς είχε υποστηρίξει πως το σερβικό Δημόσιο δεν έχει καμία πρόθεση να επαναγοράσει το 20% που κατέχει ο ΟΤΕ.