Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Τη δημιουργία φόρουμ για την ομαλή λειτουργία της αγοράς προωθεί το υπουργείο Ανάπτυξης

Τη δημιουργία φόρουμ για την ομαλή λειτουργία της αγοράς προωθεί το υπουργείο Ανάπτυξης

Σταθερό πλαίσιο διαλόγου με όλους τους φορείς των παραγωγικών τάξεων και των καταναλωτών εγκαινιάζει το υπουργείο Ανάπτυξης, σε μία προσπάθεια να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία της αγοράς και η προστασία του καταναλωτή.

27

Σταθερό πλαίσιο διαλόγου με όλους τους φορείς των παραγωγικών τάξεων και των καταναλωτών εγκαινιάζει το υπουργείο Ανάπτυξης, σε μία προσπάθεια να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία της αγοράς και να προστατευθούν τα συμφέροντα των καταναλωτών.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Ακης Τσοχατζόπουλος, σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα με τη συμμετοχή εκπροσώπων του ΕΦΕΤ, των καταναλωτικών οργανώσεων, του ΣΕΒ, των σούπερ μάρκετ, του λιανεμπορίου, της ΓΣΕΕ, των επαγγελματιών πωλητών λαϊκών αγορών και παραγωγών, των εμπόρων και της συνομοσπονδίας γεωργικών συνεταιρισμών, ανακοίνωσε την πρόθεση δημιουργίας ενός φόρουμ που θα συνεδριάζει σε τακτά διαστήματα, θα εξετάζει τα προβλήματα στην αγορά και στο οποίο θα μετέχουν όλες οι τάξεις της αγοράς.

Το Νοέμβριο θα πραγματοποιηθεί ένα διήμερο διαλόγου, εφόσον οι φορείς ορίσουν τα αιτήματά τους προς συζήτηση στις δέκα ενότητες που θα καθοριστούν. Ο υπουργός Ανάπτυξης είπε ότι η προσπάθεια του υπουργείου δεν εστιάζεται στον έλεγχο των τιμών για να διατιμηθούν προϊόντα αλλά επιδιώκεται η γενικότερη ομαλή λειτουργία της αγοράς.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο ρόλο της λειτουργίας των ανεξάρτητων εποπτικών αρχών, γνωστοποίησε δε ότι στη θέση του απελθόντος προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού Δημήτρη Τζουγανάτου τοποθετήθηκε ο Σπύρος Ζησιμόπουλος, σημερινός πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής Θαλασσίων Μεταφορών.

Ιδιαίτερα για τη δημιουργία της νέας ανεξάρτητης εποπτικής αρχής για την ασφαλιστική αγορά, ο υπουργός ανέφερε ότι εντός δεκαημέρου θα κατατεθεί το σχετικό σχέδιο νόμου, ενώ πρόσθεσε ότι η εποπτεία της χρηματοπιστωτικής αγοράς θα γίνεται σε συνεργασία με την Τράπεζα της Ελλάδος, η οποία πέραν των σημερινών αρμοδιοτήτων της θα αποκτήσει την υψηλή εποπτεία της συγκεκριμένης αγοράς, ενώ ανέφερε ότι ιδιαίτερη σημασία θα δοθεί στην εξάλειψη των «ψιλών γραμμάτων» από τις συμβάσεις.

Ο υπουργός Ανάπτυξης είπε ακόμα ότι στοχεύει στη δημιουργία ενός κώδικα δεοντολογίας που θα διέπει τις συναλλαγές και τις σχέσεις επιχειρήσεων, δημοσίων υπηρεσιών και καταναλωτών, ενώ με ταχείς ρυθμούς προωθείται και η δημιουργία του Συνήγορου του Καταναλωτή, καθώς και η αναβάθμιση του Παρατηρητηρίου Τιμών και γενικότερα της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή με την τηλεφωνική γραμμή 1720.

Παράλληλα, μέχρι τέλος του φθινοπώρου θα προωθηθεί και η ηλεκτρονικοποίηση του μητρώου προμηθευτών που θα τηρείται από τα επιμελητήρια, καθώς και η αναμόρφωση της επιμελητηριακής νομοθεσίας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο