Από τη φετινή χρήση θα ξεκινήσουν οι έλεγχοι της Επιτροπής Λογιστικής Τυποποίησης
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων (ΕΛΤΕ) ξεκίνησε τη διαδικασία οργάνωσης του ποιοτικού ελέγχου του έργου των ορκωτών ελεγκτών που θα αρχίσει από τις ετήσιες οικονομικές καταστάσεις του 2003.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων (ΕΛΤΕ) ξεκίνησε τη διαδικασία οργάνωσης του ποιοτικού ελέγχου του έργου των ορκωτών ελεγκτών που θα αρχίσει από τις ετήσιες οικονομικές καταστάσεις του 2003.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η Επιτροπή προσκάλεσε το Εποπτικό Συμβούλιο του Σώματος Ορκωτών Ελεγκτών (ΣΟΕΛ) να διατυπώσει εισήγηση μέχρι τις 27 Οκτωβρίου για το ειδικότερο περιεχόμενο και τον τρόπο άσκησης του ποιοτικού ελέγχου της εργασίας των ορκωτών ελεγκτών λογιστών.
Επίσης, λόγω της σημασίας του ποιοτικού ελέγχου για την αγορά, κάλεσε και άλλους φορείς να εκφρασούν άποψη πάνω σε αυτό το θέμα. Οι φορείς αυτοί είναι οι Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ΣΕΒ, ΣΒΒΕ, Σύνδεσμος ΑΕ και ΕΠΕ, Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρςιών, ΣΟΕΛ, ΕΒΕΑ, ΕΒΕΘ, Οικονομικό Επιμελητήριο και Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών.
Σύσκεψη εξάλλου, της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΛΤΕ με το Εποπτικό Συμβούλιο του ΣΟΕΛ πραγματοποιήθηκε, με θέμα την οργάνωση των επαγγελματικών εξετάσεων των ορκωτών ελεγκτών λογιστών. Σύμφωνα με τις νέες νομοθετικές διατάξεις, η διενέργεια των επαγγελματικών εξετάσεων ανατίθεται σε ειδική Εξεταστική Επιτροπή, ανεξάρτητη από το ΣΟΕΛ και τις ελεγκτικές εταιρείες, που ως φορείς μπορούν να αναλάβουν το έργο της επιμόρφωσης και προετοιμασίας των ορκωτών ελεγκτών για τις επαγγελματικές τους εξετάσεις.
Πρόεδρος της ΕΛΤΕ έχει αναλάβει ο Παναγιώτης Ζαφειρόπουλος, αφού η 14μελής Επιτροπή της Βουλής διατύπωσε θετική γνώμη για την καταλληλότητα του με οκτώ θετικές ψήφους και έξι λευκές.