Επαναξέταση της εμπορικής πολιτικής της ΕΕ προαναγγέλει ο Πασκάλ Λαμί
Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να αποφασίσει αν θα διατηρήσει ή όχι την πολυμερή εμπορική πολιτική της μετά την αποτυχία της υπουργικής συνόδου του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου στο Κανκούν του Μεξικού, δήλωσε ο Ευρωπαίος επίτροπος Εμπορίου Πασκάλ Λαμί.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να αποφασίσει αν θα διατηρήσει ή όχι την πολυμερή εμπορική πολιτική της μετά την αποτυχία της υπουργικής συνόδου του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου στο Κανκούν του Μεξικού, δήλωσε την Τρίτη ο Ευρωπαίος επίτροπος Εμπορίου Πασκάλ Λαμί.
Ο κ. Λαμί, ο οποίος διεξήγαγε στο Μεξικό διαπραγματεύσεις για λογαριασμό των «15», δήλωσε πως προσωπικά συνιστά τη «διατήρηση» της πολυμέρειας.
«Θα σκεφτούμε, θα δούμε αν πρέπει να διατηρήσουμε την προτεραιότητά μας στην πολυμέρεια. Προσωπικά πιστεύω βαθιά πως η προτεραιότητα αυτή πρέπει να παραμείνει, αλλά οι συνθήκες είναι τέτοιες που πρέπει να επαληθεύσουμε ότι είμαστε όλοι σύμφωνοι σε αυτό» δήλωσε.
Ο διάλογος θα πρέπει να πραγματοποιηθεί μέσα στους κόλπους της Κομiσιόν με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το σύνολο των κρατών-μελών της ΕΕ, υπογράμμισε.
Τέλος, ο κ. Λαμί επανέλαβε την πεποίθησή του ότι ο Γύρος της Ντόχα «δεν είναι νεκρός» μετά το Κανκούν, αλλά «στην εντατική, δηλαδή μεταξύ ζωής και θανάτου».