Στο 4,5% ο ρυθμός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας το δεύτερο τρίμηνο
Στο 4,5% ανήλθε ο ρυθμός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας το δεύτερο τρίμηνο, σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα την Τετάρτη η ΕΣΥΕ. Οι επενδύσεις ενισχύθηκαν κατά 8,9% και η κατανάλωση σημείωσε άνοδο της τάξεως του 3,9%.
Στο 4,5% ανήλθε ο ρυθμός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας το δεύτερο τρίμηνο, σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα την Τετάρτη η ΕΣΥΕ.
Οι αρχικές εκτιμήσεις της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας έκαναν λόγο για ανάπτυξη 4,4%. Το πρώτο τρίμηνο η ελληνική οικονομία είχε επεκταθεί κατά 4,3%.
Οι επενδύσεις σημείωσαν αύξηση 8,9% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2002 και η αύξηση αυτή συνέβαλε στην άνοδο της συνολικής ζήτησης της οικονομίας κατά 1,8%. Ο ρυθμός ανόδου των επενδύσεων είναι σχεδόν διπλάσιος του αντίστοιχου ρυθμού του ΑΕΠ.
Οι εξαγωγές ενισχύθηκαν κατά 1% έναντι αύξησης 1,6% των εισαγωγών, γεγονός το οποίο δείχνει τη μείωση της σχετικής συμβολής των ημεδαπών προϊόντων στην εγχώρια τελική ζήτηση και κατά συνέπεια την αύξηση της σχετικής συμβολής των ξένων προϊόντων.
Το έργο «Κολυμπώντας στον αέρα» -που ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα- είναι βασισμένο σε αληθινά γεγονότα, και θα παρουσιαστεί από τις 12 Μαρτίου στο Θέατρο 104.