Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Επιστρέφουν στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου Altec, Alter και Microland

Επιστρέφουν στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου Altec, Alter και Microland

Επιστρέφουν στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου Αθηνών οι μετοχές των εταιρειών Altec, Alter και Microland, η διαπραγμάτευση των οποίων έχει ανασταλεί από τις 23 Απριλίου, σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε την Τρίτη ο πρόεδρος του ΧΑ, Παναγιώτης Αλεξάκης.

27

Επιστρέφουν στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου Αθηνών οι μετοχές των εταιρειών Altec, Alter και Microland, η διαπραγμάτευση των οποίων έχει ανασταλεί από τις 23 Απριλίου, σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε την Τρίτη ο πρόεδρος του ΧΑ, Παναγιώτης Αλεξάκης.

Σύμφωνα με το κείμενο της απόφασης:

«Όπως είναι γνωστό, με αποφάσεις του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Χρηματιστηρίου Αθηνών της 23ης και της 24ης Απριλίου 2003 ανεστάλη προσωρινά η διαπραγμάτευση των μετοχών των εταιρειών Ελεύθερη Τηλεόραση (Alter), Altec και Microland Computers. Οι αποφάσεις αυτές ελήφθησαν ύστερα από την ανακοίνωση του ΣΔΟΕ σχετικά με τους ελέγχους στις εταιρείες αυτές και σε συνδυασμό με την απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς να ζητήσει από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών τον ορισμό ελεγκτών για τη διενέργεια διαχειριστικού ελέγχου».

»Η λήψη των αποφάσεων αυτών έγινε, όπως ρητώς ανακοινώθηκε, για λόγους προστασίας του επενδυτικού κοινού ώστε να παρασχεθεί ο αναγκαίος χρόνος για την ορθότερη κατά το δυνατόν πληροφόρησή του και για να αξιολογηθούν και να σταθμισθούν με ψυχραιμία από όλους τα δεδομένα που προέκυπταν από τις ανακοινώσεις των ελεγκτικών αρχών. Όπως προκύπτει από όλα τα μέχρι τώρα δεδομένα, η διοικητική ελεγκτική διαδικασία διαφαίνεται ότι θα συνεχισθεί ενώ αν ληφθεί υπόψη και η πρόθεση των ενδιαφερομένων εταιρειών να ζητήσουν δικαστική προστασία, η οριστική διευθέτηση των εκκρεμοτήτων φαίνεται ότι θα απαιτήσει αρκετό χρόνο».

»Κατά το διάστημα που μεσολάβησε οι ενδιαφερόμενες εταιρείες με ανακοινώσεις τους που δημοσιεύθηκαν στον Τύπο παρέθεσαν αναλυτικές πληροφορίες για τα ζητήματα που έχουν τεθεί, απάντησαν στο περιεχόμενο της ανακοινώσεως του ΣΔΟΕ, εξήγησαν τη διαδικασία που πρόκειται να ακολουθηθεί, τις ενέργειες που οι ίδιες προτίθενται να αναλάβουν, ενώ τόνισαν ότι οι ίδιες οι εταιρείες είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις των ελέγχων που διενεργούνται χωρίς να τίθεται σε αμφιβολία η βιωσιμότητά τους».

»Εν όψει αυτών, εν όψει του γεγονότος ότι η αναγκαία πληροφόρηση του επενδυτικού κοινού έχει πλέον παρασχεθεί και ότι έχουν αποσαφηνισθεί τα μέχρι τώρα δεδομένα που επηρεάζουν την αξιολόγηση από το κοινό των μετοχών αυτών, ο πρόεδρος του ΔΣ του ΧΑ αποφάσισε την άρση του μέτρου της αναστολής διαπραγμάτευσης των μετοχών των τριών εταιρειών».

»Σε κάθε περίπτωση, και ως μέτρο διασφάλισης της ορθής λειτουργίας της αγοράς και της καλύτερης δυνατής πληροφόρησης του επενδυτικού κοινού, ζητήθηκε από τις διοικήσεις των εταιρειών αυτών όπως παρέχουν στο Χρηματιστήριο σε τακτά χρονικά διαστήματα -ανά δεκαπενθήμερο- ή και σε συντομότερο χρονικό διάστημα αν απαιτείται, πλήρη και αναλυτικά στοιχεία για την πορεία των ελέγχων που είναι σε εξέλιξη, στοιχεία τα οποία στη συνέχεια το Χρηματιστήριο θα θέτει υπόψη του επενδυτικού κοινού».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο