Αυξημένα κέρδη και πωλήσεις από την Dell το τρίμηνο Φεβρουαρίου-Απριλίου
Αυξημένα κέρδη για το πρώτο οικονομικό τρίμηνο του 2004 (Φεβρουάριος-Απρίλιος 2003) ανακοίνωσε η μεγαλύτερη παγκοσμίως εταιρεία προσωπικών υπολογιστών Dell Computer, καθώς οι μειώσεις των τιμών στα προϊόντα της ενίσχυσε τις πωλήσεις.
Αυξημένα κέρδη για το πρώτο οικονομικό τρίμηνο του 2004 (Φεβρουάριος-Απρίλιος 2003) ανακοίνωσε η μεγαλύτερη παγκοσμίως εταιρεία προσωπικών υπολογιστών Dell Computer, καθώς οι μειώσεις των τιμών στα προϊόντα της ενίσχυσε τις πωλήσεις.
Συγκεκριμένα, τα κέρδη αυξήθηκαν στα 598 εκατ. δολάρια ή 23 σεντς ανά μετοχή, από 457 εκατ. δολάρια ή 17 σεντς/μετοχή την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Οι πωλήσεις ενισχύθηκαν στα 9,53 δισ. δολάρια, από 8,07 δισ. δολάρια το πρώτο οικονομικό τρίμηνο του 2003.
Η Dell ανακοίνωσε τα αποτελέσματα χθες μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης στη Γουόλ Στριτ. Οι μετοχές της υποχώρησαν, καθώς οι προβλέψεις για τα κέρδη και τις πωλήσεις του δεύτερου οικονομικού τριμήνου δεν υπερέβησαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, προβλέπει αύξηση 15% στα έσοδα και κέρδη 24 σεντς/μετοχή, έναντι 19 σεντς/μετοχή την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Αλλά οι αναλυτές, σύμφωνα με το Reuters, λένε ότι η Dell χρειάζεται υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης για να στηριχθεί η άνοδος των μετοχών στο υψηλότερο επίπεδο των δυόμιση τελευταίων ετών όπου διαπραγματεύονται.
Στην ηλεκτρονική πλατφόρμα συναλλαγών του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης οι μετοχές υποχώρησαν στα 31,53 δολάρια, από 32,18 δολάρια στο κλείσιμο της συνεδρίασης της Πέμπτης. Μόνο το Μάιο καταγράφουν κέρδη της τάξεως του 11%.
Ένα φρούτο με μεγάλη ιστορία, που όμως τα τελευταία χρόνια έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον των επιστημόνων χάρη στην υψηλή του περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά.