Την παραίτηση του Χρήστου Πάχτα ζητά η Νέα Δημοκρατία
«Να ζητήσει δημοσίως συγγνώμη και να παραιτηθεί πριν από τον επικείμενο κυβερνητικό ανασχηματισμό, εάν διαθέτει στοιχειώδη ευθιξία» κάλεσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης ΚΠΣ της ΝΔ, Αριστείδης Τσιπλάκος, τον υφυπουργό Οικονομίας Χρ.Πάχτα.
Σαφείς αιχμές για συνειδητή παραπλάνηση του ελληνικού λαού από την κυβέρνηση, όσον αφορά τις διαβεβαιώσεις που έδωσε το οικονομικό επιτελείο περί μη απώλειας πόρων από το Β΄ΚΠΣ, άφησε την Πέμπτη ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης ΚΠΣ της Νέας Δημοκρατίας, Αριστείδης Τσιπλάκος.
Μάλιστα, ο βουλευτής Βοιωτίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάλεσε τον υφυπουργό Οικονομίας Χρήστο Πάχτανα ζητήσει δημοσίως συγγνώμη και να παραιτηθεί πριν από τον επικείμενο κυβερνητικό ανασχηματισμό, «άν διαθέτει στοιχειώδη ευθιξία».
Εδικότερα, ο κ. Τσιπλάκος επισήμανε ότι «ύστερα από την πρώτη βεβαιωμένη απώλεια 468 εκατ. ευρώ από το Β΄ΚΠΣ που ανακοίνωσε στην Ευρωβουλή ο αρμόδιος επίτροπος κ. Μπαρνιέ, επιβεβαιώθηκαν δυστυχώς οι επανειλημμένες σχετικές επισημάνσεις της ΝΔ». Ακόμη και το τελευταίο χρονικό διάστημα, προσέθεσε ο κ. Τσιπλάκος, που έγινε φανερό πλέον ότι η απώλεια πόρων από το Β΄ΚΠΣ είναι γεγονός, η κυβέρνηση «εξακολουθούσε να ψεύδεται και να μας εμπαίζει, διαβεβαιώνοντας ότι δεν θα χαθεί ούτε ένα ευρώ».
Κατά τον κ. Τσιπλάκο, «αν ο κ. Πάχτας διαθέτει στοιχειώδη ευθιξία, οφείλει να ζητήσει συγγνώμη για τις μέχρι τώρα ύβρεις του περί καταστροφολογίας και ανευθυνότητας της ΝΔ και να παραιτηθεί πριν τον επικείμενο ανασχηματισμό, αφενός για να περισώσει ό,τι απέμεινε από την χαμένη αξιοπιστία του και αφετέρου για να περιορισθούν οι διαφαινόμενες πολλαπλάσιες απώλειες του Γ΄ΚΠΣ από την επικίνδυνη παραμονή του στην νευραλγική αυτή θέση».
Ένα φρούτο με μεγάλη ιστορία, που όμως τα τελευταία χρόνια έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον των επιστημόνων χάρη στην υψηλή του περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά.