Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Μεικτές τάσεις στα διεθνή χρηματιστήρια την Τετάρτη – «Ανάπαυλα» στο ράλι του ευρώ

Μεικτές τάσεις στα διεθνή χρηματιστήρια την Τετάρτη – «Ανάπαυλα» στο ράλι του ευρώ

Μεικτές τάσεις επικρατούν στα διεθνή χρηματιστήρια την Τετάρτη, με τη συνεδρίαση στη Γουόλ Στριτ να ανοίγει με αρνητικό πρόσημο, καθώς οι προβλέψεις της μεγαλύτερης εταιρείας εξοπλισμού ημιαγωγών Applied Materials απογοήτευσαν τους επενδυτές.

27

Μεικτές τάσεις επικρατούν στα διεθνή χρηματιστήρια το απόγευμα της Τετάρτης, με τη συνεδρίαση στη Γουόλ Στριτ να ανοίγει με αρνητικό πρόσημο, καθώς οι προβλέψεις της μεγαλύτερης εταιρείας εξοπλισμού ημιαγωγών Applied Materials για τις νέες παραγγελίες απογοήτευσαν τους επενδυτές.

Στη Γουόλ Στριτ, μία ώρα μετά την έναρξη των συναλλαγών, ο Nasdaq «γλιστρά» χαμηλότερα κατά 0,56% στις 1.531 μονάδες, ο Dow Jones σημειώνει πτώση 0,44% στις 8.641,15 μονάδες και ο Standard & Poors 500 υποχωρεί κατά 0,35% στις 939,02 μονάδες.

Αρνητικό κλίμα προκάλεσε και η ανακοίνωση της απρόσμενης υποχώρησης των λιανικών πωλήσεων τον Απρίλιο.

Στην Ευρώπη ο δείκτης των πενήντα blue chips της ευρωζώνης Dow Jones Euro Stoxx 50 ενισχύεται κατά 0,43% στις 2.315,04 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημειώνει πτώση 0,36% στις 3.985,60 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 ενισχύεται κατά 0,12% στις 2.967,24 μονάδες και στη Φρανκφούρτη ο DAX υποχωρεί κατά 0,02% στις 2.909,33 μονάδες.

Έπειτα από τα κέρδη 20% που σημείωσαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια από τα χαμηλά εξαετίας στα οποία είχαν υποχωρήσει το Μάρτιο, από τα μέσα Απριλίου κινούνται σε ένα στενό εύρος διακύμανσης, καθώς η ανατίμηση του ευρώ και η απουσία θετικών οικονομικών στοιχείων δεν δείχνουν να επιβεβαιώνουν τις προσδοκίες για ανάκαμψη των εταιρικών κερδών.

Στην αγορά συναλλάγματος το δολάριο διατηρεί τα χθεσινά του κέρδη, εν μέσω ανησυχιών για παρέμβαση της Τράπεζας της Ιαπωνίας και μετά τις νέες δηλώσεις του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών Τζον Σνόου, στις οποίες εξέφρασε την κατηγορηματική υποστήριξη της Ουάσινγκτον στο «ισχυρό δολάριο».

Το ευρώ ενισχύθηκε έως και τα 1,1536 δολάρια για να υποχωρήσει στη συνέχεια έως και τα 1,11470 δολάρια. Λίγο πριν τις 18:00 διαπραγματευόταν στα επίπεδα των 1,1490 δολαρίων. Υπενθυμίζεται ότι χθες είχε σημειώσει απώλειες άνω του 1 σεντ, ενώ τη Δευτέρα είχε αναρριχηθεί στο υψηλό τετραετίας των 1,1623 δολαρίων.

Το ευρώ υποχωρεί και έναντι του ιαπωνικού νομίσματος στα 133,46 γεν, υψηλότερα από το χαμηλό ημέρας των 133,28 γεν.

Έναντι του γεν το δολάριο υποχωρεί κατά 0,6% στα 116 γεν, χαμηλότερο επίπεδο των δέκα τελευταίων μηνών.

Τελευταία ενημέρωση: 17.45

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο