Ανησυχία προκαλούν στην ΙΑΕΑ οι πληροφορίες για κλοπή πυρηνικού υλικού από το Ιράκ
Την αποστολή ομάδας εμπειρογνωμόνων στο Ιράκ για να διαπιστώσουν αν έχει κλαπεί πυρηνικές πρώτες ύλες και εξοπλισμός από τις πυρηνικές εγκαταστάσεις της χώρας ζήτησε από τις Ηνωμένες Πολιτείες η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ).
Την αποστολή ομάδας εμπειρογνωμόνων στο Ιράκ για να διαπιστώσουν αν έχει κλαπεί πυρηνικές πρώτες ύλες και εξοπλισμός από τις πυρηνικές εγκαταστάσεις της χώρας ζήτησε από τις Ηνωμένες Πολιτείες η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ).
Η εκπρόσωπος του Μοχάμεντ ελ Μπαραντέι, επικεφαλής της Υπηρεσίας, εξέφρασε την ανησυχία της για τις πληροφορίες ότι οι λεηλασίες σε πυρηνικές εγκαταστάσεις -ιδιαιτέρως στο συγκρότημα Τουαΐθα, νότια της Βαγδάτης- συνεχίζονται παρά τις αμερικανικές διαβεβαιώσεις ότι ελέγχουν την κατάσταση, όπως μετέδωσε το BBC.
Ο Μοχάμεντ ελ Μπαραντέϊ είχε ζητήσει την περασμένη εβδομάδα από την Ουάσιγκτον να επιτραπεί μια τέτοια αποστολή για να ελεγχθεί αν τα καταγραμμένα πυρηνικά υλικά του Ιράκ παραμένουν ανέπαφα. Η Ουάσιγκτον όμως, που επανειλημμένα έχει δηλώσει ότι τα Ηνωμένα Έθνη δεν έχουν άμεσο ρόλο στο Ιράκ, δεν έχει απαντήσει ακόμα.
Ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου των Εξωτερικών, Ρίτσαρντ Μπάουτσερ, υποστήριξε πως δεν υπάρχει κίνδυνος.
Την περασμένη Κυριακή, η Washington Post δημοσίευσε πληροφορίες για κλοπή σχάσιμου υλικού, υψηλής ραδιενεργού ακτινοβολίας.
Το «Τάμα» μια θεατρική εμπειρία που υπόσχεται να συγκινήσει και να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να την απολαύσει για λίγες παραστάσεις στο Σύγχρονο Θέατρο.