Κάμψη στις πωλήσεις του νέου Beetle εν αναμονή της ανοιχτής έκδοσης
Προς αναζήτηση αγοραστών για το νέο Beetle βρίσκεται η Volkswagen, καθώς οι πωλήσεις του εμφανίζονται μειωμένες το 2000 κατά 2,8%, φτάνοντας στις 81.134 μονάδες.
Προς αναζήτηση αγοραστών για το νέο Beetle βρίσκεται η Volkswagen, καθώς οι πωλήσεις του εμφανίζονται μειωμένες το 2000 κατά 2,8%, φτάνοντας στις 81.134 μονάδες.
O διάδοχος του θρυλικού «σκαθαριού» είχε ένα δύσκολο δεύτερο εξάμηνο παρακολουθώντας τις πωλήσεις του να μειώνονται μήνα με το μήνα. Μάλιστα, το παράρτημα της Volkswagen στην Αμερική αναμένει περαιτέρω πτώση μέσα στο 2001, η οποία υπολογίζεται περίπου στις 10.000 μονάδες. «Αν καταφέρουμε να διατηρήσουμε τις πωλήσεις στα 70.000 αυτοκίνητα αυτό το έτος, θα είναι πολύ καλά» δήλωσε ο Gerd Klauss, πρόεδρος της Volkswagen Αμερικής.
Μέχρι το 2002, λοιπόν, όταν δηλαδή θα παρουσιαστεί η έκδοση cabrio που ετοιμάζει ο γνωστός οίκος Karmann, η Volkswagen θα προσπαθήσει να αυξήσει τις πωλήσεις του νέου Beetle, κάνοντάς το πιο ελκυστικό στο ανδρικό αγοραστικό κοινό, καθώς το 60% των αγοραστών του μοντέλου είναι γυναίκες.
Στην προσπάθεια προσέλκυσης του «ισχυρού» φύλου, η γερμανική εταιρεία παρουσίασε στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου του Detroit το μοντέλο New Beetle Sport. Πρόκειται για μια περιορισμένη έκδοση, που θα παραχθεί σε 5.000 μονάδες και θα φέρει το σήμα «Sport», δερμάτινα καθίσματα, ζάντες 17 ιντσών κατασκευασμένες από αλουμίνιο με ακτίνες στο χρώμα του αμαξώματος, ηχοσύστημα Monsoon οκτώ ηχείων και ηλιοροφή. Το νέο μοντέλο εφοδιάζεται με τετρακύλινδρο υπετροφοδοτούμενο κινητήρα 1.800κ.εκ. και απόδοσης 150 ίππων.
Η ειδική αυτή έκδοση αναμένεται να προωθήσει τις πωλήσεις του νέου Beetle στις ΗΠΑ, μία αγορά στην οποία o διάδοχος του θρυλικού «σκαθαριού» έχει ένθερμους υποστηρικτές. Όταν παρουσιάστηκε στις ΗΠΑ την άνοιξη του 1998, οι παραγγελίες ήταν τόσες πολλές που οι ενδιαφερόμενοι περίμεναν εβδομάδες για να το αποκτήσουν. Οι πωλήσεις ξεκίνησαν από τις 55.842 μονάδες το 1998 και εκτοξεύτηκαν πάνω από τις 80.000 το 1999 και το 2000. Οι αριθμοί αυτοί ξεπέρασαν τις αρχικές προσδοκίες της Volkswagen, σύμφωνα με τον G.Klauss, ο οποίος διευκρίνισε σε καθησυχαστικούς τόνους: «Πάντα πιστεύαμε ότι οι πωλήσεις θα κυμαίνονται γύρω στις 60.000 μονάδες».
Ο Jamie Vondruska, υπεύθυνος έκδοσης στο δικτυακό τόπο Vwvortexx.com των θαυμαστών της Volkswagen, δίνει τη δική του εκδοχή: «Θεωρώ ότι το νέο Beetle έφτασε στο ανώτατο όριό του, αλλά θα με εξέπληττε το γεγονός ότι οι πωλήσεις του έχουν φτάσει στο τέλος τους. Η Volkswagen οραματίστηκε το νέο Beetle ως κάτι περισσότερο από ένα νέο προϊόν marketing που απλώς θα προσέλκυε κόσμο στις εκθέσεις» τόνισε ο ίδιος.
Πάντως, η εικόνα του νέου Beetle αναμένεται να ενισχυθεί με την παρουσίαση της έκδοσης cabrio που ετοιμάζεται από το γερμανικό σχεδιαστικό οίκο Karmann. Kατά τον Tim Olind, αντιπρόεδρο τoυ Karmann USA στη Livonia του Michigan, μία σημαντική αναδόμηση στο αμάξωμα του υπάρχοντος νέου Beetle είναι απαραίτητη για την κατασκευή του νέου μοντέλου.
«Δεν παίρνουμε απλώς το αμάξωμα, το κόβουμε και προσθέτουμε κάποιες ενισχύσεις. Αντίθετα, το αναδομούμε πλήρως, σχεδιάζοντας τμήματα απαραίτητα στην ανοιχτή έκδοση, τα οποία θα ενισχύσουν το αμάξωμα. Σκοπός μας είναι η έκδοση cabrio να έχει την ίδια στρεπτική ακαμψία ή σταθερότητα με το μοντέλο που κυκλοφορεί, προκειμένου να διατηρηθούν τα οδηγικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου» δήλωσε ο T.Olind.
Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του σχεδιαστικού κέντρου Karmann στις ΗΠΑ, η αναδόμηση του αμαξώματος γίνεται στη Γερμανία, στο Osnabrueck, ενώ η οροφή του θα κατασκευαστεί στη Livonia στην Πολιτεία Michigan των ΗΠΑ.
Ο Γιώργος Αγγελίδης, μετά την επιτυχία της παράστασης «Αυτόματη Εστίαση», επιστρέφει με το «Toxic» - ένα ψυχολογικό θρίλερ που επιδιώκει να υπενθυμίσει πόσο αδιόρατα μπορεί να μεταμορφωθεί το οικείο σε απειλή.