Επιστροφή στην κερδοφορία προβλέπει για φέτος η Philips
Μήνυμα για επιστροφή στην κερδοφορία φέτος έστειλε την Τρίτη η κορυφαία ευρωπαϊκή εταιρίεα ηλεκτρονικών ευρείας κατανάλωσης Philips Electronics, ανακοινώνοντας μείωση των καθαρών ζημιών της στο τρίτο τρίμηνο.
Μήνυμα για επιστροφή στην κερδοφορία φέτος έστειλε την Τρίτη η κορυφαία ευρωπαϊκή εταιρίεα ηλεκτρονικών ευρείας κατανάλωσης Philips Electronics, ανακοινώνοντας μείωση των καθαρών ζημιών της στο τρίτο τρίμηνο.
Ο ολλανδικός όμιλος γνωστοποίησε ότι οι καθαρές ζημίες του μειώθηκαν σε 330 εκατ. ευρώ, σε σχέση με ζημίες ύψους 736 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του περασμένου χρόνου. Παράλληλα, ανέλαβε δαπάνες ύψους 387 εκατ. ευρώ που σχετίζονται κυρίως με την απόσβεση της αξίας, με διαγραφή, της συμμετοχής του σε ποσοστό 3,5% στον υπ αριθμό δύο, παγκοσμίως, όμιλο ΜΜΕ Vivendi Universal.
Οι πωλήσεις σημείωσαν αύξηση σε ετήσια βάση κατά 2% σε 7,31 δισ. ευρώ. Ο διευθύνων σύμβουλός της, Γκέραρντ Κλέιστερλε δήλωσε ότι η Philips αναμένει κερδοφόρο 2002, εξαιρουμένων των δαπανών για αποσβέσεις και άλλων έκτακτων αποτελεσμάτων. Πέρυσι, είχε ανακοινώσει ζημίες-ρεκόρ ύψους 2,6 δισ. ευρώ στο σύνολο του έτους, καθώς η αγορά των ημιαγωγών σημείωσε τη μεγαλύτερη πτώση στην ιστορία της.
Η Philips -κορυφαία ευρωπαϊκή εταιρεία λαμπτήρων φωτισμού και υπ αριθμόν τρία στον κλάδο ημιαγωγών- αγωνίζεται για την επαναφορά στην κερδοφορία των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της. Στο διάστημα της τελευταίας διετίας μείωσε το εργατικό δυναμικό της κατά 15% και προχώρησε σε πώληση των ζημιογόνων δραστηριοτήτων της για να ανταπεξέλθει σε πτώση της ζήτησης για μικροτσίπ και εξαρτήματα υπολογιστών.
Η ελευθερία (αίσθημα αυτονομίας) ενισχύει την ευτυχία σε όλο τον κόσμο, αλλά μια εκτεταμένη διεθνής μελέτη δείχνει ότι προσφέρει ακόμη μεγαλύτερη χαρά σε πλουσιότερες χώρες,