Ο Σκωτσέζος Κόλιν ΜακΡέι κέρδισε το δεύτερο σκέλος του 49ου Ράλι Ακρόπολις
Ο Σκωτσέζος Κόλιν ΜακΡέι οδηγώντας Φορντ Φόκους RS WRC 02, κέρδισε το δεύτερο σκέλος του 49ου Ράλι Ακρόπολις. Η δεύτερη ημέρα του αγώνα παρουσίασε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού έγιναν αρκετές αλλαγές στην γενική κατάταξη...
Ο Σκωτσέζος Κόλιν ΜακΡέι οδηγώντας Φορντ Φόκους RS WRC 02, κέρδισε το δεύτερο σκέλος του 49ου Ράλι Ακρόπολις. Η δεύτερη ημέρα του αγώνα παρουσίασε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού έγιναν αρκετές αλλαγές στην γενική κατάταξη.
Ο Κόλιν ΜακΡέι βρέθηκε στην πρώτη θέση μετά την ατυχία του Μάρκο Μάρτιν, καθώς ο Εσθονός, που οδηγεί ίδιο αυτοκίνητο, ήταν πρώτος μέχρι και την 8η ειδική στο Δροσοχώρι Ι. Όως στην επόμενη που έγινε στην Ελάττεια Ι έχασε πολύ χρόνο όταν έσκασε ένα λάστιχο και υποχρεώθηκε να το αλλάξει χωρίς την βοήθεια του ηλεκτρονικού Μπολονόκλειδου. Ετσι, περιορίσθηκε αρχικά στην 9η θέση, ενώ η Φορντ είδε τον οδηγό που ήθελε να κερδίσει το 49ο Ράλι Ακρόπολις, να ηγείται στον αγώνα. Τελικά, ο Εσθονός τερμάτισε στην 6η θέση.
Η μονομαχία της Φορντ και της Πεζό, συνεχίσθηκε μέχρι το τέλος του δεύτερου σκέλους. Τις πόμενες θέσεις πήραν οι Μπερνς (Πεζό 206), Γκρόνχολ (Πεζό), Σάινθ (Φορντ), Λόιξ (Χιουντάι), Ροβάνπερα (Πεζό), Σέλμπεργκ (Σουμπαρού, Μάρτιν (Φορντ), Λεμπ (Σιτροέν Ξαρά), Ράντστρομ (Σιτροέν), Σβαρτς (Χιουντάι), Ντελεκούρ (Μιτσουμπίσι) κ.α.
Από τους Ελληνες διακρίθηκε ο Αρης Βωβός (Φορντ) που ήταν 17ος, ενώ ο Παπαδημητρίου κατετάγη 19ος.
Το φετινό Ράλι Ακρόπολις παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον και ειδικότερα για την ομάδα της Σιτροέν, αποτελεί την σημαντικότερη πρόκληση. Η Σιτροέν με το Ράλι Ακρόπολις, ολοκληρώνει την προετοιμασία της και πλέον εισέρχεται στο καθοριστικότερο στάδιο της αγωνιστικής της εμπλοκής.
Το Ράλι Ακρόπολις είναι ο τελευταίος αγώνας που συμμετέχει για να αποκομίσει εμπειρίες και να δοκιμάσει τα αυτοκίνητα της. Από το 2003 θα συμμετέχει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα με στόχο την νίκη. Αξίζει να σημειωθεί, ότι σε όλη την διάρκεια του Ράλι Ακρόπολις δίπλα στους μηχανικούς, βρίσκεται και ο πρόεδρος της Σιτροέν, Κλοντ Σατινέ, ο οποίος ήρθε στην χώρα μας, ειδικά για τον αγώνα. Αύριο ολοκληρώνεται το 49ο Ράλι Ακρόπολις.
Το τρίτο σκέλος περιλαμβάνει 4 ειδικές διαδρομές και πιό συγκεκριμένα αυτές στο Οινοχώρι ΙΙ (23χλμ-8.58), στις Καρούτες ΙΙ (18,89χλμ-10.16), Ελάττεια ΙΙ (37,16χλμ-12.49) και Μενδενίτσα ΙΙ (17.34χλμ-14.02), ενώ ο τερματισμός στην Ιτέα έχει προγραμματισθεί στις 16.04. Οι οργανωτές αποφάσισαν να ακυρωθεί η ειδική διαδρομή Μενδενίτσα (10η) γιατί προέκυψε ένα πρόβλημα με την κίνηση του αυτοκινήτου αμεσης βοήθειας.
Δείτε πώς δια,μορφώθηκαν τα ζευγάρια στους «4» του Champions League, μετά τις προκρίσεις των Άρσεναλ και Μπάγερν Μονάχου, με τις οποίες ολοκληρώθηκε η φάση των προημιτελικών.
Χειρότερα δεν γινόταν για την Άρσεναλ που κινδύνεψε από την Σπόρτινγκ, η οποία είχε και δοκάρι στο 43’, καθώς οι γηπεδούχοι κάθισαν στο 1-0 του πρώτου αγώνα. Δοκάρι είχε και η Άρσεναλ στο 84’.