Και η Sony προχωρά σε ανατίμηση των υπολογιστών της – αναμένονται κι άλλοι
Σε αύξηση των τιμών των υπολογιστών γραφείου και των φορητών της υπολογιστών προχωρά και η Sony. Προηγήθηκαν οι Apple, NEC και Dell, ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν κι άλλοι. Η ανατίμηση αποδόθηκε στα ακριβότερα σήμερα τσιπ μνήμης.
39
Επιβεβαιώνονται, καθώς φαίνεται, οι προβλέψεις του προέδρου της Apple, Στήβεν Τζομπς προ δύο περίπου εβδομάδων, αφού οι κατασκευαστές υπολογιστών, ο ένας μετά τον άλλο, ανακοινώνουν ότι αναγκάζονται να αυξήσουν τις τιμές των προϊόντων τους, ως αποτέλεσμα της αυξημένης τιμής διαφόρων εξαρτημάτων, και κυρίως των τσιπ μνήμης.
Μετά την Apple, τη NEC και την Dell και η Sony ανακοίνωσε πρόσφατα ότι πρόκειται και εκείνη να προχωρήσει σε ανατιμήσεις σε ολόκληρη τη γκάμα των υπολογιστών της που διακινούνται παγκοσμίως -σε υπολογιστές γραφείου και σε φορητούς. Ήδη έχει αυξήσει κατά 150 δολάρια την τιμή του Vaio W, μιας ανανεωμένης έκδοσης του πιο δημοφιλούς μοντέλου της στην Ιαπωνία.
Η αύξηση αποδίδεται στην αυξημένη τιμή των τσιπ μνήμης. Ωστόσο όπως επισημαίνει στέλεχος της ΙΒΜ στο PC World.com, η τιμή των τσιπ μνήμης είχε μειωθεί υπερβολικά σε περίοδο 18 μηνών (στα 30 – 40 δολάρια για μνήμη χωρητικότητας 128ΜΒ από 230 δολάρια πριν από 1,5 χρόνο) και ακόμα και μετά την αύξηση του τελευταίου τριμήνου παραμένει πολύ φθηνή (γύρω στα 80 δολάρια).
Αλλοι μεγάλοι κατασκευαστές δηλώνουν ότι παρακολουθούν την πορεία των τιμών των εξαρτημάτων και εξετάζουν εάν θα πρέπει να ακολουθήσουν την ίδια πολιτική. Ανάμεσά τους είναι οι Fujitsu, Gateway και Compaq Computer.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Απολογείται για τον θάνατο του Παναγιωτάκη η Ειρήνη Μουρτζούκου
- Ο Γκράμσι και το «παλιό που πεθαίνει» την ώρα που «το νέο δεν μπορεί να γεννηθεί»
- Κοινωνικός Τουρισμός: Νέα παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων
- Νέο διπλό για τους Σπερς με τρομερό Γουεμπανιάμα (114-93) – Γλίτωσαν την «σκούπα» οι Ρόκετς (115-96)
- Καλλιόπη Ταχτσόγλου: Η «Μαρούσκα» από τους «Δύο Ξένους» μιλά για τον ρόλο που της κόστισε στην καριέρα της
- Κως: Καταγγελία για βιασμό 33χρονου στις φυλακές
- Ιράν: Στρίβειν διά των Στενών του Ορμούζ – Η πρόταση Αραγτσί για να ξεπεραστούν τα εμπόδια για τα πυρηνικά
- Παναθηναϊκός: Η Βαλένθια δεν αλλάζει αποδυτήρια για τα play offs, παρά τις διαμαρτυρίες του Άταμαν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/anthony-E4SigA-v5l4-unsplash-315x220.jpg)













































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442