Μέχρι την 1η Ιουνίου θα έχει επικυρώσει το Πρωτόκολλο του Κιότο η ΕΕ
Τα 15 κράτη-μέλη της ΕΕ αποφάσισαν ότι οι επιταγές της διεθνούς συνθήκης για την καταπολέμηση του φαινομένου του θερμοκηπίου θα είναι δεσμευτικές. Η ΕΕ θα ολοκληρώσει την επικύρωση της συνθήκης μέχρι την 1η Ιουνίου, δήλωσε εκπρόσωπος της Κομισιόν.
36
Δεσμευτικές για τα κράτη-μέλη της ΕΕ θα είναι οι επιταγές της διεθνούς συνθήκης για την καταπολέμηση των κλιματικών αλλαγών, όπως αποφάσισαν τη Δευτέρα οι υπουργοί Περιβάλλοντος των «15».
Η απόφαση «σημαίνει ότι η ΕΕ θα ολοκληρώσει την επικύρωση (της συνθήκης) μέχρι την 1η Ιουνίου» εξήγησε στο Reuters η Πία Αρενκίλντε-Χάνσεν, εκπρόσωπος της Κομισιόν για θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, .
Σύμφωνα με το Πρωτόκολλο του Κιότο, που συντάχθηκε το 1997, η ΕΕ θα πρέπει να μειώσει τις εκπομπές των αερίων που ευθύνονται για το φαινόμενο του θερμοκηπίου κατά 8%, σε σχέση με τα επίπεδα του 1990, κατά το διάστημα 2008-2012.
Πάντως, οι ΗΠΑ, ο κύριος παραγωγός αερίων του θερμοκηπίου, έχουν αρνηθεί να επικυρώσουν το Πρωτόκολλο, για οικονομικούς λόγους. Η απόφαση της κυβέρνησης Μπους σίγουρα καθιστά πιο δύσκολη την ενεργοποίησή της συνθήκης: Για να εξασφαλιστεί το απαιτούμενο ποσοστό συμμετοχής, η συνθήκη θα πρέπει τώρα να επικυρωθεί από όλες σχεδόν τις ανεπτυγμένες χώρες που την έχουν υπογράψει.
Παρά τις διπλωματικές πιέσεις που ασκεί η ΕΕ, η Ρωσία, η Ιαπωνία και ο Καναδάς δεν έχουν ακόμα πραγματοποιήσει την υπόσχεσή τους να επικυρώσουν το πρωτόκολλο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μουρτζούκου: Τη μητέρα του Παναγιωτάκη κατονόμασε ως δολοφόνο – Σοκάρουν οι εικόνες με την κακοποίηση του μωρού
- Τα κρυμμένα μυστικά του τελικού Κυπέλλου
- Σε Live Streaming η παρέλαση του Κυπελλούχου ΟΦΗ στο Ηράκλειο
- Κεφαλονιά: Κοκαΐνη, κάνναβη και αλκοόλ στο αίμα της Μυρτούς – Τι έδειξαν οι τοξικολογικές εξετάσεις
- Έκρυβαν χειροβομβίδα σε μπαλκόνι διαμερίσματος στην Κυψέλη
- Τέμπη: Επιμένει στην «ατομική ευθύνη» του σταθμάρχη το Δημόσιο
- Ο ημιτελικός που θα έπρεπε να είναι… τελικός
- Άγιος Δημήτριος: Τι λέει η πρώην σύντροφος του 20χρονου δράστη – Τι ισχυρίζεται ο ίδιος για το στυγερό έγκλημα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/anthony-E4SigA-v5l4-unsplash-315x220.jpg)












































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442