Προσοχή στη φαρμακευτική αγωγή των ηλικιωμένων
Νέα Υόρκη: Ακατάλληληλη φαρμακευτική αγωγή διαπιστώθηκε ότι λαμβάνει ένας στους πέντε ηλικιωμένους στις ΗΠΑ, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία του. Αυτό υποστηρίζει μελέτη που δημοσιεύεται στο τρέχον τεύχος του επίσημου εντύπου που εκδίδει o Αμερικανικός Ιατρικός Σύλλογος.
Νέα Υόρκη: Ακατάλληληλη φαρμακευτική αγωγή διαπιστώθηκε ότι λαμβάνει ένας στους πέντε ηλικιωμένους στις ΗΠΑ, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία του. Αυτό υποστηρίζει μελέτη που δημοσιεύεται στο τρέχον τεύχος του επίσημου εντύπου που εκδίδει o Αμερικανικός Ιατρικός Σύλλογος.
Το 1996 περίπου επτά εκατομμύρια ηλικιωμένοι (ποσοστό 21% του συνόλου των ηλικιωμένων Αμερικανών) έλαβαν κάποιο από τα φαρμακευτικά σκευάσματα που θεωρούνται δυνητικά επιβλαβή για την υγεία τους, λόγω της ηλικιάς τους.
Επίφοβα για τους ηλικιωμένους φάρμακα είναι ορισμένα ηρεμιστικά, υπογλυκαιμικά μακράς δράσης, παυσίπονα και αντιεμετικά.
«Τα σφάλματα στη συνταγογράφηση από τους γιατρούς είναι ένα σημαντικό πρόβλημα» τονίζει στο Reuters Health ο Δρ Ζαν, επικεφαλής της μελέτης και διευθυντικό στέλεχος της Υπηρεσίας για την Έρευνα και την Ποιότητα Περίθαλψης στο Μέριλαντ.
Ο Δρ Ζαν, επισημαίνει ότι στη λύση του προβλήματος θα συμβάλλει η κατάλληλη εκπαίδευση τόσο των γιατρών όσο και των ασθενών, καθώς και η διεξαγωγή περαιτέρω ερευνών για την επίδραση των φαρμάκων στους ασθενείς προχωρημένης ηλικίας.
health.in.gr
- Απόφαση ονοματοδοσίας Σχολικού Γυμναστηρίου σε «Ιωάννης Ιωαννίδης»
- Στο 2,5% ο πληθωρισμός τον Ιανουάριο – Πού καταγράφονται οι μεγαλύτερες ανατιμήσεις
- Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη σωφρονιστικός υπάλληλος, κατηγορούμενος για διακίνηση ναρκωτικών
- «Βόμβα» στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες: Αποκλείστηκε ο Ουκρανός για το κράνος με τους νεκρούς αθλητές
- Σαμουράι: Η αληθινή ιστορία πίσω από τον μύθο των άτρωτων πολεμιστών
- Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη σωφρονιστικός υπάλληλος – Κατηγορείται για διακίνηση ναρκωτικών
- Ιταλία: Δίχρονο παιδί κινδυνεύει να πεθάνει έπειτα από πρωτοφανές ιατρικό λάθος σε μεταμόσχευση
- Kαταιγίδα Nils: Σαρώνει τη Γαλλία – Ένας νεκρός και 850.000 σπίτια χωρίς ρεύμα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 12.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/bernard-WQChxc_ZPE4-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442