Παραμένει στην F1 μέχρι το 2012 η Ferrari
Η Ferrari αποχώρησε από την GPWC και δεσμεύτηκε έως και το 2012 για την παραμονή της στην Formula 1.
Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου, η Ferrari επέκτεινε έως το 2012 την Συμφωνία Ομονοίας που διέπει τους συμμετέχοντες και την διοργανώτρια αρχή του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Formula 1.
Τα νέα σημαίνουν ότι η Ferrari αποφάσισε να αποχωρήσει από το μπλοκ που είχε δημιουργήσει από κοινού με τις υπόλοιπες αυτοκινητοβιομηχανίες, την GPWC και να εγκαταλείψει τα σχέδια δημιουργίας ανταγωνιστικού πρωταθλήματος μονοθεσίων από το 2008.
Σε συνέχεια των συζητήσεων που αφορούν την μελλοντική εξέλιξη του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Formula 1, η FIA, η Formula One Management και η Ferrari, συμφώνησαν να παρατείνουν την μεταξύ τους Συμφωνία Ομονοίας και για την περίοδο 2008 – 2012 αναφέρετε στην ανακοίνωση της FIA.
Ο Bernie Ecclestone, κάτοχος των εμπορικών δικαιωμάτων της F1 και ιδιοκτήτης της εταιρείας FOM, εμφανίστηκε …ικανοποιημένος με την συμφωνία που αποδεικνύει την μελλοντική σταθερότητα της Formula 1, ενώ ο επικεφαλής της ιταλικής ομάδας, Luca di Montezemolo, ανέφερε ότι …η συμφωνία ικανοποιεί τα αιτήματα που είχε η Ferrari τα τελευταία χρόνια.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Bernie Ecclestone προσφέρει στις ομάδες, 500 εκατομμύρια δολάρια επιπλέον, για τα επόμενα τρία χρόνια και πως έχουν ήδη ξεκινήσει επαφές για ανανεώσουν την Συμφωνία Ομονοίας και οι υπόλοιπες ομάδες.
Σε δηλώσεις του στο BBC, ο ισχυρός άνδρας της F1, ανέφερε ότι επικοινώνησε τηλεφωνικά με τους επικεφαλής των υπολοίπων ομάδων και πως η πρώτη τους αντίδραση στις προτάσεις του ήταν θετική.
Associated Press
- Η Ελένη Μενεγάκη βάζει τέλος στις φήμες για την προσωπική της ζωή – «Το θέμα τελειώνει εδώ»
- «Κουίζ Κανίς; Πόσο καλά ξέρεις τους σκύλους;» – Ένα βιβλίο που θα ενισχύσει οικονομικά φιλοζωικά σωματεία
- Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: «Χοντρό παιχνίδι» με το στενό Μπαμπ ελ-Μαντέμπ – Τι θα συμβεί αν κλείσουν οι «Πύλες των Δακρύων»
- Χαμένη σελίδα από το Παλίμψηστο του Αρχιμήδη βρέθηκε ξανά μετά από 120 χρόνια
- ΗΠΑ: Άγριο έγκλημα – 74χρονος σκότωσε και διαμέλησε την 33χρονη σύζυγό του
- Ανδρουλάκης: Αποκαλύφθηκε ότι το Predator ήταν το όπλο του παρακράτους, που έστησε ο Πρωθυπουργός και το Μαξίμου – Ο Μητσοτάκης οφείλει να απαντήσει τώρα
- Το ρεκόρ που ισοφάρισε ο Παναθηναϊκός με τη νίκη επί της Μπέτις
- Καρδίτσα: Διακόπηκαν τα σχολικά δρομολόγια του ΚΤΕΛ λόγω συσσωρευμένων χρεών της Περιφέρειας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 13.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/greg-rakozy-eorb_1PkoB8-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442