Τη δυνατότητα να βλέπουν μέσω Διαδικτύου τα πρώτα σχέδια των αυτοκίνητων που πρόκειται να παραχθούν προσφέρει στους προμηθευτές του ο γαλλικός όμιλος PSA (Peugeot - Citroen), σε μία προσπάθεια να επιταχυνθούν οι χρόνοι εξέλιξης και να μειωθεί το κόστος παραγωγής τους.
Τη δυνατότητα να βλέπουν μέσω Διαδικτύου τα πρώτα σχέδια των αυτοκίνητων που πρόκειται να παραχθούν προσφέρει στους προμηθευτές του ο γαλλικός όμιλος PSA (Peugeot – Citroen), σε μία προσπάθεια να επιταχυνθούν οι χρόνοι εξέλιξης και να μειωθεί το κόστος παραγωγής τους.
Το νέο αυτό πρόγραμμα φέρει την κωδική ονομασία «Συνάντηση» – (Meeting) και εντάσσεται στη γενικότερη φιλοσοφία του γαλλικού ομίλου, η οποία ονομάζεται «ομαδική επινόηση».
Ο πρόεδρος του ομίλου PSA Jean-Martin Folz αναφέρει ότι η δυνατότητα αυτή θα παρέχεται στους προμηθευτές από τις επόμενες μέρες και τονίζει ότι: «Πολλοί από τους προμηθευτές μας έχουν ήδη αναμειχθεί σε ορισμένα στάδια εξέλιξης μοντέλων».
Σε πρόσφατη ομιλία του προς τους προμηθευτές του ομίλου PSA, ο Jean-Martin Folz δήλωσε ότι οι εταιρείες που παρέχουν εξαρτήματα και μηχανικά μέρη στο γαλλικό όμιλο θα γίνουν «μία αληθινή πηγή ριζοσπαστικών προτάσεων».
Να σημειωθεί ότι ο όμιλος χρησιμοποίησε την ψηφιακή τεχνολογία για να σχεδιάσει τη νέα Citroen C5 αλλά και το Peugeot 307, μοντέλα όμως στα οποία οι προμηθευτές δεν είχαν πρόσβαση.
«Χάρη στην ψηφιακή τεχνολογία, τα πρωτότυπα σε φυσικό μέγεθος χρησιμοποιούνται μόνο σε περιπτώσεις που κρίνεται ότι είναι απαραίτητο, όπως, π.χ., σε δοκιμές πρόσκρουσης ή αντοχής» δήλωσε ο Marc Bocque, εκπρόσωπος του ομίλου PSA.
Το πρόγραμμα Meeting θα παρουσιαστεί σταδιακά στους προμηθευτές, εργαζόμενοι των οποίων έχουν ήδη εκπαιδευτεί σε αυτό από στελέχη του γαλλικού ομίλου. Παρ όλα αυτά ο γαλλικός όμιλος δεν θα χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο πρόγραμμα για όλα τα μελλοντικά του μοντέλα, ενώ δεν θα συμμετέχουν όλοι οι προμηθευτές του σε αυτό.
Με το Meeting θα υπάρχει ένα είδος προσωπικού δικτύου επικοινωνίας μεταξύ του ομίλου και των προμηθευτών, το οποίο θα προσφέρει και στις δύο πλευρές μεγαλύτερη αξιοπιστία και ασφάλεια μέσω Διαδικτύου. Τα ψηφιακά μοντέλα του ομίλου θα μεταφέρονται μέσω της εταιρείας European Network Exchange, η οποία εδρεύει στο Παρίσι.
Όσοι προμηθευτές συμμετέχουν σε αυτό το πρόγραμμα θα λάβουν είτε πλήρη πρόσβαση στα ψηφιακά μοντέλα είτε στον τομέα που είναι σχετικός με το αντικείμενο εργασίας τους.
Το Meeting είναι μέρος ενός ευρύτερου προγράμματος για την ψηφιακή τεχνολογία που προωθεί ο όμιλος PSA με την ονομασία Ingenum το οποίο εξελίχθηκε σε συνεργασία με την Dassault Systemes, μία από τις κορυφαίες εταιρείες σχεδιασμού προϊόντων με τη βοήθεια ηλεκτρονικών υπολογιστών.