Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αμερικανός προγραμματιστής δημιούργησε δικτυακό τόπο που σατιρίζει το... Internet

Αμερικανός προγραμματιστής δημιούργησε δικτυακό τόπο που σατιρίζει το… Internet

Ονομάζεται Ρομπ Ρόσενμπεργκ και είναι δημιουργός του δικτυακού τόπου Vmyths, στον οποίο σατυρίζονται όλες οι σκοτεινές πτυχές του Internet και της βιομηχανίας των υπολογιστών. Στην τελευταία του παρέμβαση που προκάλεσε αίσθηση ο Ρόσενμπερκ ανέφερε ότι αφού δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για τους ιούς, ας καταστρέψουμε το Διαδίκτυο!

30

Ονομάζεται Ρομπ Ρόσενμπεργκ και είναι δημιουργός του δικτυακού τόπου Vmyths, στον οποίο σατυρίζονται όλες οι σκοτεινές πτυχές του Internet και της βιομηχανίας των υπολογιστών. Στην τελευταία του παρέμβαση που προκάλεσε αίσθηση ο Ρόσενμπερκ ανέφερε ότι αφού δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για τους ιούς, ας καταστρέψουμε το Διαδίκτυο!

Ο Ρόσενμπεργκ στο δικτυακό τόπο που δημιούργησε εστιάζει την κριτική του στους ηλεκτρονικούς ιούς και γενικότερα σε θέματα που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια των ηλεκτρονικών συστημάτων. Πολύ συχνά αμφισβητεί τα όσα υποστηρίζουν οι ειδικοί προστασίας και ασφάλειας, περιγράφει με μελανά χρώματα τα κίνητρά τους και προσπαθεί να τους κάνει αντιπαθητικούς στα μάτια των χρηστών και της κοινής γνώμης γενικότερα.


Από την άλλη πλευρά, αυτό που αρχίζει να ακούγεται από την πλευρά των «θυμάτων» του Ρόσενμπεργκ είναι η απορία: «Ποιος επιτέλους είναι αυτός ο τύπος;». Όμως όποιος θεωρεί ότι ο Ρόσενμπεργκ είναι απλώς ένας χρήστης με πολύ χιούμορ και ταλέντο στη σάτυρα κάνει μεγάλο λάθος, αφού πρόκειται για έναν έμπειρο προγραμματιστή και διαχειριστή ηλεκτρονικών συστημάτων, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει εργαστεί ως σύμβουλος ασφαλείας στη CIA. O ίδιος, αν και είναι πάντοτε πρόθυμος να συζητήσει τα πάντα για το συγκεκριμένο θέμα (της CIA), αρνείται να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο.


Στις αναφορές που κάνει στο δικτυακό του τόπο σατυρίζει τις διάφορες καταστάσεις που δημιουργούνται κάθε φορά που κάποιος νέος ιός εμφανίζεται και δημιουργεί προβλήματα. Κεντρικός πυρήνας των απόψεων που εκφράζει είναι η θεωρία του ότι οι δηλώσεις των ειδικών έχουν στόχο τη δημιουργία φόβου, αβεβαιότητας και αμφιβολίας στους χρήστες.


Χαρακτηριστική είναι η αντίδρασή του στο μεγάλο πρόβλημα που έχει προκύψει τις τελευταίες εβδομάδες με τον τρομερό ιό Code Red και τις διάφορες μεταλλάξεις του που έχουν προκαλέσει πολύ μεγάλα προβλήματα στο Διαδίκτυο, προσβάλλοντας εκατοντάδες χιλιάδες διακομιστές και ακόμη περισσότερους δικτυακούς τόπους. Ο Ρόσενμπεργκ έδωσε μια απλή όσο και ριζοσπαστική λύση προτείνοντας «να κλείσει το Internet».


«Εάν ο Code Red μπορεί να καταστρέψει τον Κυβερνοχώρο, τότε είναι ξεκάθαρο ότι έφτασε η ώρα να διακόψουμε τη διασύνδεση. Ας κλείσουμε το Internet για λόγους ασφαλείας. Ας πούμε ότι ήταν απλώς ένα αποτυχημένο πείραμα. Ας σταματήσουμε αυτή την τρέλα που επικρατεί» έγραψε στο τελευταίο του σχόλιο.


Ο ίδιος κριτικάρει επίσης τη στάση των αμερικανικών Αρχών και ειδικά του τμήματος ηλεκτρονικής προστασίας του FBI το οποίο, σύμφωνα με τον Ρόσενμπεργκ, αντί να χρησιμοποιήσει τα ΜΜΕ μόνο για να ενημερώσει τους χρήστες σχετικά με το πρόβλημα, επιτρέπει στα μέσα μαζικής ενημέρωσης να το αναγάγουν σε σίριαλ.


«Όταν οι Αρχές θέλουν να προειδοποιήσουν τον κόσμο για μια επερχόμενη καταστροφή, όπως, για παράδειγμα, ένας τυφώνας, μεταδίδουν μέσω τηλεόρασης και ραδιοφώνου μια απλή σχετική ανακοίνωση. Δεν συνεργάζονται με τους δημοσιογράφους και δεν ζητούν από αυτούς να γράψουν διάφορες ιστορίες σχετικά με τους τυφώνες και τις καταστροφές. Επίσης, συνεργάζονται με τοπικά ΜΜΕ της περιοχής όπου θα υπάρξει το πρόβλημα και όχι με όλα τα μέσα της χώρας.


Στην προκειμένη περίπτωση δηλαδή, οι Αρχές θα πρέπει να συνεργάζονται με τα ΜΜΕ που ασχολούνται με την τεχνολογία» υποστηρίζει ο Ρόσενμπεργκ, ο οποίος προτείνει παράλληλα τη δημιουργία μιας συμβουλευτικής επιτροπής για όλα τα σχετικά ζητήματα που αφορούν στο χώρο των υπολογιστών με τη συμμετοχή όλων των φορέων της βιομηχανίας, του FBI και φυσικά τη δική του.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024