Νίκησε 83-79 και έφτασε στο 3-0 επί της ΠΑΦ Μπολόνια
Έπειτα από δύο χρόνια η Κίντερ Μπολόνια κατόρθωσε να ανέβει ξανά στην κορυφή του ιταλικού μπάσκετ. Το βράδυ της Τρίτης νίκησε την συμπολίτισσά της, ΠΑΦ με 83-79 και με 3-0 νίκες κατέκτησε θριαμβευτικά το τρόπαιο.
Έπειτα από δύο χρόνια η Κίντερ Μπολόνια κατόρθωσε να ανέβει ξανά στην κορυφή του ιταλικού μπάσκετ. Το βράδυ της Τρίτης νίκησε την συμπολίτισσά της, ΠΑΦ με 83-79 και με 3-0 νίκες κατέκτησε θριαμβευτικά το τρόπαιο.
Ήταν ο τρίτος φετινός τίτλος για την ομάδα του Ετόρε Μεσίνα, καθώς είχαν προηγηθεί η κατάκτηση του Κυπέλλου Ιταλίας και της Euroleague.
Σημείο – κλειδί για το 3-0 ήταν ο πλουραλισμός της Κίντερ, όπως φάνηκε και στον τρίτο τελικό.
Οι γηπεδούχοι είχαν τέσσερις παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων και αρκετούς ακόμη πρωταγωνιστές, την ώρα που η κάτοχος του τίτλου ΠΑΦ Μπολόνια τα περίμενε όλα από τους συνήθεις «υπόπτους».
Τον Κάρλτον Μάγερς, ο οποίος πέτυχε 33 πόντους (16/17 βολές) και τον Γκρεγκόρ Φούτσκα ο οποίος έφτασε στους 21.
Ο Μάρκο Γιάριτς ήταν ξανά εκ των κορυφαίων της Κίντερ, με 18 πόντους, ενώ τη μεγάλη διαφορά έκανε ο Ρασάρντ Γκρίφιθ, ο οποίος κυριάρχισε στις δύο ρακέτες και τελείωσε τον αγώνα με 21 πόντους, απόροια 7/11 προσπαθειών.
Στους δύο πρώτους αγώνες, η Κίντερ είχε κερδίσει με 86-81 και με 77-71.
Το φετινό πρωτάθλημα είναι το 15ο στην ιστορία της Βίρτους, όπως είναι το όνομα με το οποίο ιδρύθηκε η Κίντερ, η οποία έχει κατακτήσει ακόμη, επτά Κύπελλα, ένα Κύπελο Πρωταθλητριών και ένα Κύπελλο Κυπελούχων.
Καθώς βρισκόμαστε μια ανάσα από το Πάσχα, δεν προκαλεί καμία εντύπωση ότι μόνο δύο νέες ταινίες έκαναν την εμφάνισή τους στις σκοτεινές αίθουσες αυτή την εβδομάδα
Η έρευνα του CIES δείχνει ότι στην Ελλάδα μόνο ο Ολυμπιακός (6,2%) και ο ΠΑΟΚ (6.1%) δίνουν χρόνο συμμετοχής σε παίκτες Κ21. Ο στόχος των Πειραιωτών φάνηκε από τις αλλαγές και τις σημαντικές επενδύσεις στα τμήματα υποδομής ακόμη και μεσούσης της σεζόν. Και αυτό θα συνεχιστεί, με στόχο τους νέους «Μουζακίτηδες».
Ο ιδιοκτήτης της Χάποελ Τελ Αβίβ, Οφέρ Γιανάι αποκάλυψε ότι ο Βασίλιε Μίσιτς έχασε πέντε κιλά από τότε που η κοπέλα του άρχισε να του μαγειρεύει. Μάλιστα ένιωσε την ανάγκη να την ευχαριστήσει.
Η Μπαρτσελόνα είπε «ευχαριστώ» στην Τζιρόνα που έκοψε βαθμούς από τη Ρεάλ «κλείδωσε» τον τίτλο στη La Liga επί της ουσίας και πλέον σκέφτεται τον επαναληπτικό με την Ατλέτικο Μαδρίτης
Η Λίβερπουλ επικράτησε 2-0 της Φούλαμ στο Άνφιλντ, με τον 17χρονο διεθνή Άγγλο Ενγκουμόχα να ανοίγει το σκορ στο 36' και τον Σαλάχ να «σφραγίζει» τη νίκη με εντυπωσιακό τελείωμα στο 40'.