30% της Helexpo στο ΧΑΑ και 15% στο Δήμο Θεσσαλονίκης προτείνει ο Γ.Μαγκριώτης
Ολοκληρωμένη πρόταση για τη μετοχοποίηση της Helexpo διατυπώνει ο τέως υπουργός Μακεδονίας - Θράκης, Γιάννης Μαγκριώτης, ο οποίος εισηγείται τη διοχέτευση του 30% της επιχείρησης στο ΧΑΑ και του 15% σε φορείς της Θεσσαλονίκης.
Ολοκληρωμένη πρόταση για τη μετοχοποίηση της Helexpo διατυπώνει ο τέως υπουργός Μακεδονίας – Θράκης, Γιάννης Μαγκριώτης, ο οποίος εισηγείται τη διοχέτευση του 30% της επιχείρησης στο ΧΑΑ και του 15% σε φορείς της Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με την πρόταση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη στο Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, εκτός του συγκεκριμένου 45% του μετοχικού κεφαλαίου που θα μετοχοποιηθεί, το υπόλοιπο θα πρέπει να παραμείνει υπό τον έλεγχο του Δημοσίου, ενώ το μάρκετινγκ θα πρέπει να δοθεί σε ιδιώτη.
Παράλληλα, ο τέως υπουργός Μακεδονίας – Θράκης ζητά από την κυβέρνηση να δώσει το χώρο του Ανατολικού Αεροδρομίου της Αθήνας στη Ηelexpo, η οποία θα το μετατρέψει σε εκθεσιακό και συνεδριακό κέντρο, προκειμένου να καλύψει το κενό που θα δημιουργηθεί με την αξιοποίηση από τον «Αθήνα 2004» του εκθεσιακού κέντρου που διαθέτει η ΔΕΘ στην πρωτεύουσα.
Ο Γ.Μαγκριώτης επισημαίνει ότι το επιχειρηματικό σχέδιο για τη Helexpo θα πρέπει να κινείται σε δύο κύριες κατευθύνσεις: την ένταξή της στο παγκόσμιο δίκτυο εκθέσεων και την επέκταση των δραστηριοτήτων της στην Αθήνα, όπου αναμένεται να υπάρξει έκρηξη εκθέσεων εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.