Ημίμετρο η ασφαλιστική μεταρρύθμιση, εκτιμά η Μ.Ξαφά της SSB
Τα προτεινόμενα κυβερνητικά μέτρα για το ασφαλιστικό αποτελούν ημίμετρα, με αποτέλεσμα να χρειαστούν και νέα στην πορεία, εκτιμά στο εβδομαδιαίο οικονομικό δελτίο για την Ελλάδα η αναλύτρια της Salomon Smith Barney (SSB) Μιράντα Ξαφά.
25
Τα προτεινόμενα κυβερνητικά μέτρα για το ασφαλιστικό αποτελούν ημίμετρα, με αποτέλεσμα να χρειαστούν και νέα στην πορεία, εκτιμά στο εβδομαδιαίο οικονομικό δελτίο για την Ελλάδα η αναλύτρια της Salomon Smith Barney (SSB) Μιράντα Ξαφά.
Η κ. Ξαφά (πρώην σύμβουλος της κυβέρνησης Μητσοτάκη) αμφισβητεί επίσης τη δυνατότητα της κυβέρνησης να εμμείνει στην απόφασή της για μη αύξηση των φόρων, προκειμένου να καλύψει τα ελλείμματα στο κοινωνικό σύστημα, εν όψει μάλιστα της επικείμενης διόγκωσής τους την ερχόμενη δεκαετία.
Υψηλότερα το ΧΑΑ «βλέπει» η SSB
Αναφερόμενη στην πορεία του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών, η αναλύτρια της SSB, μέλους της Citigroup που αποτελεί σήμερα το μεγαλύτερο χρηματοοικονομικό όμιλο του κόσμου, εκτίμησε ότι το αγοραστικό ενδιαφέρον θα αυξάνεται καθώς πλησιάζει η στιγμή της αναβάθμισης της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς από αναδυόμενη σε ώριμη στις 31 Μαΐου.
Για τα επιτόκια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) η κ. Ξαφά θεωρεί ότι θα παραμείνουν αμετάβλητα και μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου της Τράπεζας στις 26 Απριλίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Έχω παιδιά»: Ο Τάσος… star, η γιαγιά-δικηγόρος σε δράση και Gen Z τρέλες απόψε στο MEGA
- Για τεράστια στεγαστική πίεση έκανε λόγο ο Δήμαρχος Ιωαννιτών
- Διπλή επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ σε Εφετείο και Πατήσια για τη σύλληψη του 89χρονου «πιστολέρο»
- Κρήτη: Ένας 93χρονος οδηγός παραβίασε ΣΤΟΠ και συγκρούστηκε με μηχανή – Στην εντατική ο ανήλικος οδηγός
- Λίζα Κούντροου: Τι λέει για τους σεναριογράφους στα Φιλαράκια
- Εφετείο: «Υπήρχαν αίματα, αναστάτωση, πανικός» – Μαρτυρία στο in για τις πρώτες στιγμές μετά τους πυροβολισμούς
- Έστειλε μήνυμα ο Σλούκας μετά την επέμβαση: «Μετράω αντίστροφα, αισιοδοξία και πίστη στην ομάδα»
- Φωτογραφίες ντοκουμέντο από τους πυροβολισμούς σε ΕΦΚΑ και Ειρηνοδικείο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 28.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/t_h_e_h_i_d_d_e_n_-peWhm5_xJjI-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442