Δεν σχολιάζουμε κινήσεις άλλων τραπεζών, δήλωσε ο Ντούιζενμπεργκ
Ιδιαίτερα συγκρατημένος εμφανίστηκε ο Ευρωπαίος κεντρικός τραπεζίτης Βιμ Ντούιζενμπεργκ έναντι της (ευχάριστα αιφνίδιας) κίνησης της αμερικανικής Fed να μειώσει τα επιτόκια κατά μισή μονάδα, λέγοντας πως «δεν σχολιάζουμε τις κινήσεις των άλλων κεντρικών τραπεζών».
61
Ιδιαίτερα συγκρατημένος εμφανίστηκε ο Ευρωπαίος κεντρικός τραπεζίτης Βιμ Ντούιζενμπεργκ έναντι της (ευχάριστα αιφνίδιας) κίνησης της αμερικανικής Fed να μειώσει τα επιτόκια κατά μισή μονάδα, λέγοντας πως «δεν σχολιάζουμε τις κινήσεις των άλλων κεντρικών τραπεζών».
Από πηγές της ΕΚΤ διέρρευσε, πάντως, ότι ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αντέδρασε μάλλον αμήχανα στο άκουσμα της μείωσης των αμερικανικών επιτοκίων, παρά το γεγονός ότι -έπειτα από έντονες διακυμάνσεις- το ευρώ αυξήθηκε κατά 2,3% σε διάστημα 80 λεπτών της ώρας.
Αναλυτές εκτιμούν ότι η κίνηση της Fed θα εντείνει τις πιέσεις που δέχεται ο ισχυρός άνδρας του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος προκειμένου να προχωρήσει σε μείωση των ευρωπαϊκών επιτοκίων, καθώς πλέον δεν θα μπορεί να «καλυφθεί» πίσω από το άλλοθι των «εξωγενών πιέσεων στην ευρωπαϊκή οικονομία».
Την ερχόμενη εβδομάδα, στις 26 Απριλίου, θα πραγματοποιηθεί η διάσκεψη της Διοικούσας Επιτροπής της ΕΚΤ, στην οποία δεν αναμένεται κάποια δραστική κίνηση. Οι αναλυτές συνιστούν υπομονή τουλάχιστον έως τις 10 Μαΐου, οπότε θα υπάρχουν στατιστικά στοιχεία για τις πληθωριστικές πιέσεις στην ευρωπαϊκή οικονομία κατά το πρώτο τετράμηνο του τρέχοντος έτους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Έχω παιδιά»: Ο Τάσος… star, η γιαγιά-δικηγόρος σε δράση και Gen Z τρέλες απόψε στο MEGA
- Για τεράστια στεγαστική πίεση έκανε λόγο ο Δήμαρχος Ιωαννιτών
- Διπλή επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ σε Εφετείο και Πατήσια για τη σύλληψη του 89χρονου «πιστολέρο»
- Κρήτη: Ένας 93χρονος οδηγός παραβίασε ΣΤΟΠ και συγκρούστηκε με μηχανή – Στην εντατική ο ανήλικος οδηγός
- Λίζα Κούντροου: Τι λέει για τους σεναριογράφους στα Φιλαράκια
- Εφετείο: «Υπήρχαν αίματα, αναστάτωση, πανικός» – Μαρτυρία στο in για τις πρώτες στιγμές μετά τους πυροβολισμούς
- Έστειλε μήνυμα ο Σλούκας μετά την επέμβαση: «Μετράω αντίστροφα, αισιοδοξία και πίστη στην ομάδα»
- Φωτογραφίες ντοκουμέντο από τους πυροβολισμούς σε ΕΦΚΑ και Ειρηνοδικείο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 28.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/t_h_e_h_i_d_d_e_n_-peWhm5_xJjI-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442