Ζοσπέν κατά Μπους για το Πρωτοκόλλο του Κιότο
Παρίσι: Κριτική στην απόφαση του Τζορτζ Ο. Μπους να μην επικυρώσει το Πρωτόκολλο του Κιότο άσκησε την Τετάρτη ο Λιονέλ Ζοσπέν. Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας κατηγόρησε τη νέα αμερικανική κυβέρνηση ότι αδιαφορεί για ζητήματα που αφορούν στην ίδια την επιβίωση του πλανήτη.
Παρίσι: Κριτική στην απόφαση του Τζορτζ Ο. Μπους να μην επικυρώσει το Πρωτόκολλο του Κιότο άσκησε την Τετάρτη ο Λιονέλ Ζοσπέν. Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας κατηγόρησε τη νέα αμερικανική κυβέρνηση ότι αδιαφορεί για ζητήματα που αφορούν στην ίδια την επιβίωση του πλανήτη.
Όπως μεταδίδει το BBC, ο Ζοσπέν σχολίασε σχετικά ότι η νέα αμερικανική κυβέρνηση δεν ακολουθεί την «κλασική συνταγή» προηγούμενων ρεπουμπλικανικών κυβερνήσεων -που ασχολούνταν λιγότερο με τα διεθνή ζητήματα-, αλλά, αντίθετα, προασπίζει τα συμφέροντά της εις βάρος του υπόλοιπου κόσμου.
Ο απεσταλμένος του BBC στη γαλλική πρωτεύουσα ανέφερε ότι, παρ΄ όλο που το Παρίσι βρίσκεται «παραδοσιακά» σε κόντρα με την Ουάσινγκτον, αυτήν τη φορά φαίνεται ότι τα λόγια του Γάλλου πρωθυπουργού συμμερίζονται αρκετές χώρες της Γηραιάς Ηπείρου.
Ήδη, η ΕΕ δηλώνει αποφασισμένη να προχωρήσει στην επικύρωση του Πρωτοκόλλου του Κιότο, ζητώντας μάλιστα τη στήριξη της Ιαπωνίας, της Ρωσίας, της Κίνας και του Ιράν, το οποίο προεδρεύει της ομάδας G-77 των αναπτυσσόμενων κρατών.
Επίσης, αντιπροσωπεία της Ένωσης βρίσκεται στην Ουάσινγκτον για διαβουλεύσεις με Αμερικανούς αξιωματούχους σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα.
«Οι προσπάθειες για την επικύρωση του Πρωτοκόλλου συνεχίζονται σε διεθνές επίπεδο. Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι αποφασισμένη να το επικυρώσει μέχρι τα τέλη του 2002» ανέφερε σχετικά εκπρόσωπος της ΕΕ.
health.in.gr
- Η Marca ξεχώρισε τον Κωνσταντέλια: «Άλλαξε την εικόνα του ΠΑΟΚ»
- Ψηφιακό πελατολόγιο: Στο στόχαστρο της ΑΑΔΕ γάμοι, βαπτίσεις και άλλες δεξιώσεις για εντοπισμό φοροδιαφυγής
- Eξαφάνιση Λόρας: Μυστήριο με 18χρονη φίλη της που μένει στου Ζωγράφου – Τι ερευνούν οι Αρχές
- Σενάρια από την Ισπανία για Παναθηναϊκό και Ομπστ
- «Ακαδημαϊκές Ομιλίες» – Νέο βιβλίο του Προκόπη Παυλόπουλου για Κράτος Δικαίου και λειτουργία της Δημοκρατίας
- Ευρωπαϊκή ακροδεξιά Vs Maga: Ο Τραμπ κατάφερε να εξοργίσει ακόμα και τους Ευρωπαίους θαυμαστές του
- Τα δύο αδεσποτάκια, ο Πάρης και ο Στέφος ανυπομονούν να βρουν μια ζεστή, παντοτινή αγκαλιά
- Greece Confirms No Approved Vaccine for Goat and Sheep Pox
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 23.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/chinh-le-duc-W5q8uoqss3Q-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442