Τετάρτη 04 Φεβρουαρίου 2026
weather-icon 21o
Πρόγραμμα για έξοδο από την κρίση – Ζητείται και η βοήθεια των ΗΠΑ

Πρόγραμμα για έξοδο από την κρίση – Ζητείται και η βοήθεια των ΗΠΑ

Σε συμφωνία για την υπογραφή έως τον Απρίλιο μιας «επιστολής προθέσεων» με στόχο την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης που μαστίζει την Αγκυρα κατέληξαν το Τουρκικό υπουργείο Οικονομικών και αντιπροσωπείες του ΔΝΤ και της G7, όπως ανακοίνωσε το πρωί της Δευτέρας ο αρμόδιος υπουργός Κεμάλ Ντερβίς.

61

Σε συμφωνία για την υπογραφή έως τον Απρίλιο μιας «επιστολής προθέσεων» με στόχο την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης που μαστίζει την Αγκυρα κατέληξαν το Τουρκικό υπουργείο Οικονομικών και αντιπροσωπείες του ΔΝΤ και της G7, όπως ανακοίνωσε το πρωί της Δευτέρας ο αρμόδιος υπουργός Κεμάλ Ντερβίς.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο Κ.Ντερβίς τόνισε ότι, μετά τις συνομιλίες που είχε με αντιπροσωπεία του ΔΝΤ και της Ομάδας των Επτά πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών, επιτεύχθηκε συμφωνία – πλαίσιο για την έξοδο της χώρας από την κρίση. Όπως δήλωσε ο Ντερβίς, «επιστολή προθέσεων θα είναι έτοιμη προς υπογραφή στα μέσα Απριλίου. Στη συνέχεια θα δοθεί στη διεύθυνση του ΔΝΤ έως τα τέλη Απριλίου για να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις».


Η κυβέρνηση Μπους οφείλει να βοηθήσει, αποφαίνεται δημοσίευμα των Times


Αιχμηρή ανταπόκριση από την Κωνσταντινούπολη, κατά της στάσης της κυβέρνησης Μπους στην οικονομική κρίση που μαστίζει την Τουρκία, δημοσιεύουν τη Δευτέρα οι Times της Νέας Υόρκης. Στο δημοσίευμα υπογραμμίζεται ότι «η κυβέρνηση Μπους πρέπει να πράξει για τη χειμάζουσα οικονομία της Τουρκίας κάτι παραπάνω από μια απλή επίδειξη ενδιαφέροντος» και συνεχίζει: «Η Τουρκία μετά δυσκολίας προκαλεί το ενδιαφέρον των Αμερικάνων, εκτός εάν παίζει ρόλο σε κάποιο πόλεμο ή αν γίνει σεισμός».


Το δημοσίευμα επικαλείται την κρίση οικονομικών αναλυτών και διπλωματών, οι οποίοι έχουν επανειλημμένως τονίσει ότι, για να ξεπεράσει την οικονομική κρίση, η Τουρκία χρειάζεται πολλά περισσότερα από την αμερικανική φιλία, «χρειάζεται να πιέσει η αμερικανική κυβέρνηση το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για τη χορήγηση επιπλέον δανείων δισεκατομμυρίων στην Τουρκία».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Headlines:
Δείτε όλες τις Τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 04 Φεβρουαρίου 2026
Απόρρητο