Τετάρτη 04 Φεβρουαρίου 2026
weather-icon 21o
Μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης – Συνιστά τοποθετήσεις σε Εθνική και Alpha

Μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης – Συνιστά τοποθετήσεις σε Εθνική και Alpha

Σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης βλέπει για τις ελληνικές τράπεζες ο διεθνής επενδυτικός οίκος UBS Warburg σε έκθεσή του για τον ελληνικό χρηματοπιστωτικό τομέα, συνιστώντας, παράλληλα, την αύξηση των θέσεων στις μετοχές της Εθνικής και της Alpha Bank.

27

Σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης βλέπει για τις ελληνικές τράπεζες ο διεθνής επενδυτικός οίκος UBS Warburg σε έκθεσή του για τον ελληνικό χρηματοπιστωτικό τομέα, συνιστώντας, παράλληλα, την αύξηση των θέσεων στις μετοχές της Εθνικής και της Alpha Bank.

Σύμφωνα με την έκθεση, τα κέρδη των ελληνικών τραπεζών θα κυμανθούν σε υψηλότερα επίπεδα από αυτά των ευρωπαϊκών, στηριζόμενα, κατά κύριο λόγο, στη μεγάλη ζήτηση για τραπεζικές υπηρεσίες την επόμενη δεκαετία.


Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι πιστώσεις των τραπεζών στον ιδιωτικό τομέα, που σήμερα φτάνουν το 43% του ΑΕΠ, οι οποίες εκτιμάται ότι θα ανέλθουν στο 65% του ΑΕΠ μέχρι το 2002 και στο 87% έως το 2010.


Ο επενδυτικός οίκος προτείνει την αγορά των μετοχών της Εθνικής Τράπεζας και της Alpha Bank, τις οποίες θεωρεί υποτιμημένες, με τιμή – στόχο τα 43 και τα 35 ευρώ αντίστοιχα. Σήμερα, οι συγκεκριμένες μετοχές έκλεισαν στα 38,28 και τα 30,08 ευρώ αντίστοιχα.


Για τις μετοχές της Τράπεζας Πειραιώς, οι οποίες κατά τις εκτιμήσεις της UBS είναι υπερτιμημένες, η τιμή – στόχος είναι τα 13 ευρώ και συστήνεται διακράτηση της μετοχής (σήμερα έκλεισε στα 13,76 ευρώ).


Υπερτιμημένες θεωρεί και τις τιμές των μετοχών της Εμπορικής Τράπεζας και της EFG Eurobank Ergasias και προτείνει την πώλησή τους. Για την Εμπορική η τιμή – στόχος είναι 37 ευρώ (έκλεισε στα 49,60 ευρώ) και για την EFG Eurobank Ergasias θέτει τιμή – στόχο τα 14 ευρώ (έκλεισε στα 19,92 ευρώ).


Σε γενικές γραμμές, πάντως, ο επενδυτικός οίκος εκτιμά ότι οι μετοχές των ελληνικών τραπεζών σε μεσομακροπρόθεσμο ορίζοντα είναι υποτιμημένες σε σχέση με τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές, καθώς παρουσιάζουν σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης.


Η Εθνική Τράπεζα, η Alpha Bank και η EFG Eurobank Ergasias εκτιμάται ότι θα έχουν τα μεγαλύτερα οφέλη από την ανάπτυξη των χρηματοοικονομικών εργασιών στην Ελλάδα. Ωστόσο, προβλέπεται ότι καμία τράπεζα δεν θα έχει ηγετικό ρόλο στην εγχώρια αγορά, εκτίμηση που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι οι εξαγορές και οι συγχωνεύσεις θα συνεχιστούν στη διάρκεια των επόμενων ετών.


Τέλος, η Alpha Bank και η Πειραιώς θεωρείται ότι αποτελούν τους πιθανότερους στόχους εξαγοράς από ξένες τράπεζες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Headlines:
Δείτε όλες τις Τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 04 Φεβρουαρίου 2026
Απόρρητο