Βρετανική ασφαλιστική καλύπτει το «σύνδρομο της οικονομικής θέσης»
Λονδίνο: Μια βρετανική ασφαλιστική εταιρεία έρχεται να πρωτοστατήσει στο χώρο της ταξιδιωτικής ασφάλισης, υποστηρίζοντας ότι αναλαμβάνει να καλύψει τα νομικά έξοδα των επιβατών που κάνουν αγωγή σε αεροπορικές εταιρείες για το ενδεχόμενο να έχουν δημιουργηθεί εν τω βάθει θρόμβοι στα κάτω άκρα τους λόγω του "συνδρόμου της οικονομικής θέσης".
Λονδίνο: Μια βρετανική ασφαλιστική εταιρεία έρχεται να πρωτοστατήσει στο χώρο της ταξιδιωτικής ασφάλισης, υποστηρίζοντας ότι αναλαμβάνει να καλύψει τα νομικά έξοδα των επιβατών που κάνουν αγωγή σε αεροπορικές εταιρείες για το ενδεχόμενο να έχουν δημιουργηθεί εν τω βάθει θρόμβοι στα κάτω άκρα τους λόγω του «συνδρόμου της οικονομικής θέσης».
«Στην περίπτωση απλής ιατρικής κάλυψης, αποδίδουμε 25.000 λίρες για τα νομικά έξοδα σε πάσχοντες από εν τω βάθει θρόμβωση που προκλήθηκε από πολύωρη πτήση» ανέφερε ο Μπρεντ Έσκοτ, γενικός διευθυντής της εταιρείας Club Direct’s, η οποία ανακοίνωσε την πρωτοποριακή αυτή υπηρεσία.
Η εταιρεία δήλωσε ότι με τη νέα υπηρεσία θα καλύπτονται νομικές ενέργειες κατά των αεροπορικών εταιρειών που δεν προωθούν μέτρα για να μειωθεί ο κίνδυνος ανάπτυξης της εν τω βάθει θρόμβωσης κατά τις πτήσεις.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην εν τω βάθει θρόμβωση δημιουργούνται θρόμβοι αίματος σε μεγάλες περιόδους ακινησίας, οι οποίοι μπορεί να αποβούν μοιραίοι όταν περάσουν στην καρδιά ή στους πνεύμονες.
Οι αεροπορικές εταιρείες, πάντως, υποστηρίζουν ότι το εν λόγω σύνδρομο δεν σχετίζεται απόλυτα με τις πτήσεις, αλλά μπορεί να συμβεί και σε ασθενείς που παραμένουν κλινήρεις αρκετό καιρό σε νοσοκομεία ή σε ανθρώπους που είναι αρκετή ώρα ακίνητοι στο τρένο κ.λπ.