Ξεπέρασαν τις προβλέψεις τα κέρδη της ΙΒΜ το τέταρτο τρίμηνο
Η μετοχή της μεγαλύτερης εταιρείας κατασκευής προσωπικών υπολογιστών παγκοσμίως, ΙΒΜ, σημείωσε άνοδο έως και 12% την Πέμπτη, μετά την ανακοίνωση των κερδών του τέταρτου τριμήνου του 2000, τα οποία ήταν υψηλότερα από ό,τι προέβλεπαν οι αναλυτές της Γουόλ Στριτ.
Η μετοχή της μεγαλύτερης εταιρείας κατασκευής προσωπικών υπολογιστών παγκοσμίως, ΙΒΜ, σημείωσε άνοδο έως και 12% την Πέμπτη, μετά την ανακοίνωση των κερδών του τέταρτου τριμήνου του 2000, τα οποία ήταν υψηλότερα από ό,τι προέβλεπαν οι αναλυτές της Γουόλ Στριτ.
Η ΙΒΜ ανακοίνωσε ότι τα κέρδη της στο τέταρτο τρίμηνο αυξήθηκαν κατά 28% και διαμορφώθηκαν στα 2,7 δισ. δολάρια (974 δισ. δρχ.) ή 1,48 δολάρια ανά μετοχή από 2,09 δισ. δολάρια (754 δισ. δρχ.) την αντίστοιχη περίοδο του 1999. Στη μέση της σημερινής συνεδρίασης στη Γουόλ Στριτ, η ΙΒΜ είχε ανέλθει κατά 10,81 δολάρια στα 107,50 δολάρια, ενώ νωρίτερα είχε προσεγγίσει τα 108,50 δολάρια. Από τις αρχές του έτους η μετοχή της εταιρείας καταγράφει κέρδη της τάξεως του 14%.
Η μετοχή ευνοήθηκε επίσης και από τις θετικές προοπτικές της εταιρείας για το 2001, έτος στο οποίο εισέρχεται, όπως δήλωσε και ο οικονομικός διευθυντής της ΙΒΜ, Τζον Τζόις, με «εμπιστοσύνη».
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα αποτελέσματα της εταιρείας και η δήλωση του προέδρου, Λιούις Γκέρστνερ, ότι η ΙΒΜ είναι καλά τοποθετημένη, ώστε να αντιμετωπίσει το αβέβαιο οικονομικό κλίμα, έρχονται σε μια περίοδο κατά την οποία μεγάλες εταιρείες της Νέας Οικονομίας ανακοινώνουν απογοητευτικά αποτελέσματα, καθώς η οικονομία επιβραδύνεται και η ζήτηση για προσωπικούς υπολογιστές μειώνεται.
Όπως μεταδίδει το Bloomberg, οι αναλυτές πάντως εκφράζουν αμφιβολίες σχετικά με τις προοπτικές της εταιρείας το 2001, καθώς οι δαπάνες των επιχειρήσεων στην πληροφορική ίσως επιβραδυνθούν τους επόμενους μήνες.
«Κατά τη γνώμη μας, το σκληρό περιβάλλον της πληροφορικής θα διατηρηθεί τουλάχιστον για το πρώτο εξάμηνο του έτους» σημείωσε ο αναλυτής της Deutsche Bank, Αλεξ Μπράουν.
Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, η Κρινιώ Νικολάου ανεβαίνει στη σκηνή του Stage 7, μαζί με τον Θάνο Πανουργιά, για την μουσικοθεατρική παράσταση Κόντρα ρόλος.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.