O βρετανικός κολοσσός κινητής τηλεφωνίας Vodafone σχεδιάζει τη δυναμική του είσοδο στη μεξικανική αγορά, με την απόκτηση του 35% της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας ασύρματης τηλεφωνίας της χώρας, Grupo Iusacell, αντί των 973 εκατ. δολαρίων (346 δισ. δρχ.).
O βρετανικός κολοσσός κινητής τηλεφωνίας Vodafone σχεδιάζει τη δυναμική του είσοδο στη μεξικανική αγορά, με την απόκτηση του 35% της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας ασύρματης τηλεφωνίας της χώρας, Grupo Iusacell, αντί των 973 εκατ. δολαρίων (346 δισ. δρχ.).
Η Vodafone θα αγοράσει αυτό το μερίδιο από την οικογένεια του μεγαλοεπενδυτή Περάλτα και άλλους επενδυτές, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Iusacell στην ηλεκτρονική σελίδα του μεξικανικού χρηματιστηρίου. Η εξαγορά αυτή εντάσσεται στο σχέδιο ανάπτυξης των δραστηριοτήτων του βρετανικού τηλεπικοινωνιακού κολοσσού στις αναδυόμενες αγορές, ο οποίος ξόδεψε τον προηγούμενο μήνα περίπου 6,3 δισ. δολάρια (2,24 τρισ. δρχ.) σε εξαγορές στην Ιρλανδία και την Ιαπωνία.
Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η είσοδος στην μεξικανική αγορά σηματοδοτεί το αυξημένο ενδιαφέρον της Vodafone για την εγχώρια αγορά τηλεπικοινωνιών, της οποίας ο τζίρος ανέρχεται ετησίως στα 12 δισ. δολάρια (περίπου 4,3 τρισ. δρχ.). Η AT&T και η Worldcom δραστηριοποιούνται ήδη στο Μεξικό και η ισπανική Telefonica εξαγόρασε τον περασμένο Οκτώβριο από τη Motorola τις επιχειρήσεις ασύρματης τηλεφωνίας στη Λατινική Αμερική για 2,6 δισ. δολάρια (924,8 τρισ. δρχ.), αποκτώντας 1,4 εκατ. Μεξικανούς συνδρομητές.
Η αγορά ασύρματης τηλεφωνίας στο Μεξικό αναπτύσσεται σταδιακά και οι συνδρομητές διπλασιάσθηκαν το 2000 για να προσεγγίσουν τα 11 εκατομμύρια. Σύμφωνα με τις προβλέψεις των ίδιων των εταιρειών, οι συνδρομητές θα αυξηθούν κατά περίπου 24 εκατ. την επόμενη πενταετία.
Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, η Κρινιώ Νικολάου ανεβαίνει στη σκηνή του Stage 7, μαζί με τον Θάνο Πανουργιά, για την μουσικοθεατρική παράσταση Κόντρα ρόλος.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.