Οριακά κέρδη κατέγραψαν τα αμερικανικά χρηματιστήρια την Πέμπτη, με τον Dow Jones να κερδίζει 65,60 μονάδες (0,61%), κλείνοντας στις 10.868,76, και τον Nasdaq να αντιστρέφει την πτωτική πορεία που σημείωνε νωρίτερα και να κλείνει στις 2.557,53 μονάδες, ενισχυμένος σε ποσοστό 0,72% (18,18 μονάδες).
Οριακά κέρδη κατέγραψαν τα αμερικανικά χρηματιστήρια την Πέμπτη, με τον Dow Jones να κερδίζει 65,60 μονάδες (0,61%), κλείνοντας στις 10.868,76, και τον Nasdaq να αντιστρέφει την πτωτική πορεία που σημείωνε νωρίτερα και να κλείνει στις 2.557,53 μονάδες, ενισχυμένος σε ποσοστό 0,72% (18,18 μονάδες).
Οι επενδυτές στράφηκαν στους κλάδους των χρηματοοικονομικών εταιρειών και των φαρμακοβιομηχανιών, στέλνοντας το βιομηχανικό δείκτη υψηλότερα, καθώς εκτιμάται ότι οι επικείμενες μειώσεις των επιτοκίων από την αμερικανική κεντρική τράπεζα (Fed) θα δώσουν ισχυρή ώθηση στα τραπεζικά κέρδη το 2001.
Ο Nasdaq κατάφερε τελικά να κλείσει με θετικό πρόσημο, ενώ νωρίτερα υποχωρούσε κατά 0,9%, έπειτα από την προειδοποίηση των αναλυτών της Prudential Securities ότι τα αποτελέσματα της IBM και της Dell Computer θα απογοητεύσουν τους επενδυτές.
Τα έσοδα της ΙΒΜ στο τέταρτο τρίμηνο προβλέπεται ότι θα διαμορφωθούν στα 24,5 δισ. δολάρια, από 25,3 που ήταν η προηγούμενη πρόβλεψη, και τα έσοδα της Dell προβλέπεται ότι θα ανέλθουν στα 8,29 δισ. δολάρια, από 8,38 δισ. που προβλεπόταν παλαιότερα.
Λίγο πριν από το κλείσιμο της συνεδρίασης, η Intel σημείωνε απώλειες 5,18% και διαμορφωνόταν στα 30,87 δολάρια, η Microsoft διαπραγματευόταν στα 44,31 (-4,58%) και η Sun Microsystems υποχωρούσε στα 29 δολάρια (-4,48%). Η Citigroup κατέγραφε κέρδη της τάξεως του 2,09% και βρισκόταν στα 51,93 δολάρια και η JP Morgan ανέβαινε υψηλότερα κατά 1,71%, στα 174,6 δολάρια.
Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, η Κρινιώ Νικολάου ανεβαίνει στη σκηνή του Stage 7, μαζί με τον Θάνο Πανουργιά, για την μουσικοθεατρική παράσταση Κόντρα ρόλος.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.