Νέα άνοδος στην τιμή του πετρελαίου Μπρεντ – Δεν αποτελεί λύση η μείωση των φόρων υποστηρίζει η ΕΕ
Στα υψηλότερα επίπεδα της τελευταίας δεκαετίας έφτασε την Τρίτη η τιμή του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές. Στο Λονδίνο η τιμή του πετρελαίου Μπρεντ για συμβόλαια παράδοσης Οκτωβρίου σημείωσε αύξηση 80 σεντς, «κλείνοντας» στα 34,38 δολάρια το βαρέλι.
Στα υψηλότερα επίπεδα της τελευταίας δεκαετίας έφτασε την Τρίτη η τιμή του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές. Στο Λονδίνο η τιμή του πετρελαίου Μπρεντ για συμβόλαια παράδοσης Οκτωβρίου σημείωσε αύξηση 80 σεντς, «κλείνοντας» στα 34,38 δολάρια το βαρέλι.
Την προηγούμενη εβδομάδα είχε ανέλθει στο επίπεδο ρεκόρ -για τη μετά τον Πόλεμο στον Κόλπο περίοδο- φτάνοντας στα 34,6 δολάρια το βαρέλι. Στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, η τιμή του αργού σημειώνει πτώση μετά τις εξαγγελίες του προέδρου των ΗΠΑ ότι τα αποθέματα πετρελαίου της χώρας θα επανέλθουν στα φυσιολογικά επίπεδα πριν από τα Χριστούγεννα.
ΕΕ προς ΟΠΕΚ: Δεν αποτελεί λύση η μείωση των φόρων και των δασμών στα καύσιμα
Ο Ευρωπαίος επίτροπος, αρμόδιος για τις οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις, Πέντρο Σόλμπες, απάντησε σήμερα σε όσα υποστηρίζει ο ΟΠΕΚ περί μείωσης των φόρων και των δασμών στα υγρά καύσιμα από τις καταναλώτριες χώρες προκειμένου να σταθεροποιηθεί η αγορά των καυσίμων. Ο κ. Σόλμπες ανέφερε ότι οι μονομερείς περικοπές του ενεργειακού κόστους θα οδηγήσουν σε ανεπαρκή χρήση των ενεργειακών πηγών και σε μεγαλύτερη μόλυνση του περιβάλλοντος.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.