Τρίτη 02 Ιουνίου 2026
weather-icon 29o
Κυριάρχησε ο Τζόνσον στα αμερικανικά τράιαλς με την καλύτερη φετινή επίδοση

Κυριάρχησε ο Τζόνσον στα αμερικανικά τράιαλς με την καλύτερη φετινή επίδοση

Ο Μάικλ Τζόνσον είναι ο απόλυτος κυρίαρχος στα 400μ. και το έδειξε για μία ακόμη φορά. Χωρίς να... πιεστεί κυριάρχησε στα αμερικανικά τράιαλς, πετυχαίνοντας την καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο με 43.68.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του in.gr στην Google

34

Ο Μάικλ Τζόνσον είναι ο απόλυτος κυρίαρχος στα 400μ. και το έδειξε για μία ακόμη φορά. Χωρίς να… πιεστεί κυριάρχησε στα αμερικανικά τράιαλς, πετυχαίνοντας την καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο με 43.68.

Ηταν η δέκατη φορά στην καριέρα του που ο Τζόνσον έτρεξε την απόσταση κάτω από 43.70, χρόνο που έχουν κατεβεί μόνο δύο ακόμη αθλητές, ο Μπατς Ρέινολντς το 1987, όταν πέτυχε παγκόσμιο ρεκόρ στη Ζυρίχη με 43.29, και ο Κουίνσι Γουάτς, όταν κέρδισε στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης το 1992 με 43.50.


Εκτός από τον Τζόνσον, τις ΗΠΑ θα εκπροσωπήσουν στο Σίδνεϊ στα 400μ. οι Αλβιν Χάρισον, που ήταν δεύτερος με 44.63, και Αντόνιο Πέτιγκριου που ακολούθησε με 44.66.


Αγχώθηκε η Τζόουνς στο μήκος


Χρειάστηκε να… τρομάξει η Μάριον Τζόουνς μέχρι να καταφέρει να εξασφαλίσει θέση στην αμερικανική ομάδα και στο μήκος. Η Αμερικανίδα πρωταθλήτρια είχε δύο άκυρες προσπάθειες πριν φτάσει τα 6,75μ., ώστε να έχει το δικαίωμα να ολοκληρώσει τις προσπάθειές της στο αγώνισμα. Τελικά, στην πέμπτη προσπάθεια έφτασε τα 7,02μ. και κατέκτησε την πρώτη θέση. Την ακολούθησαν η Ντον Μπάρελ με 6,96μ. και η Σάνα Γουίλιαμς με 6,87μ. Η Κέρσι δεν κατάφερε τελικά να πάρει την πρόκριση.


Την ομάδα των 400μ. γυναικών θα αποτελέσουν η Λατάσα Κολάντερ Ρίτσαρσον, που κέρδισε με 49.87 -επίδοση που είναι η τέταρτη καλύτερη φέτος στον κόσμο-, η Τζαν Μάιλς Κλαρκ που ήταν δεύτερη με 50.23 και η τρίτη Μισέλ Κόλινς με 50.29.


Προκρίθηκε η σχεδόν τυφλή Ράνιαν


Εκπληκτική ήταν η Μάρλα Ράνιαν. Η Αμερικανίδα πρωταθλήτρια, η οποία έχει τεράστια προβλήματα όρασης και δεν μπορεί να δει σχεδόν τίποτα, πήρε την τρίτη θέση στα 1.500μ. με 4:06.44 και εξασφάλισε μία θέση στην ομάδα για το Σίδνεϊ.


Πρώτη ήταν η Ρετζίνα Τζέικομπς με 4:01.01και δεύτερη με 4:1.8 η Σούζι Φέιβορ Χάμιλτον. Στο ίδιο αγώνισμα των ανδρών την αποστολή στο Σίδνεϊ θα ακολουθήσουν ο Γκέιμπ Τζένινγκς με 3:35.90, ο Τζέισον Πύρα με 3.36.70 και με 3:37.04 ο Μάικλ Στέμπερ.


Στο επί κοντώ ανδρών κέρδισε ο Λόρενς Τζόνσον με 5,83μ. και ακολούθησαν με 5,73μ. οι Νικ Χάσονγκ και Τσαντ Χάρτινγκ. Στο ύψος γυναικών θέση στην ομάδα εξασφάλισαν η Κάρολ Ντέιμον και η Εριν Αλντριχ που πέρασαν το 1,93μ. και η Εϊμι Ακούφ που κέρδισε στο μπαράζ με 1,91μ. την Τίσα Γουόλερ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Reuters

Σχόλια
Γράψτε το σχόλιό σας
0 /50
0 /2000

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη του in.gr στην Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 02 Ιουνίου 2026
Cookies