Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Manu Chao: «Σε ευχαριστώ Ελλάδα για το κουράγιο που δείχνεις»

Manu Chao: «Σε ευχαριστώ Ελλάδα για το κουράγιο που δείχνεις»

Τζωρτζίνα Ντούτση Mε ένα μεγάλο πάρτι και τη Μαλακάσα να δονείται υπό τους ρυθμούς του Manu Chao έκλεισε τους εορτασμούς του, για τα 20 χρόνια παρουσίας στα ελληνικά φεστιβαλικά δρώμενα, το φετινό Rockwave Festival. H τέταρτη φεστιβαλική ημέρα του επετειακού Rockwave ξεκίνησε από νωρίς το απόγευμα της Τρίτης 21 Ιουλίου και συνεχίστηκε έως τη μια […]

Τζωρτζίνα Ντούτση

Mε ένα μεγάλο πάρτι και τη Μαλακάσα να δονείται υπό τους ρυθμούς του Manu Chao έκλεισε τους εορτασμούς του, για τα 20 χρόνια παρουσίας στα ελληνικά φεστιβαλικά δρώμενα, το φετινό Rockwave Festival.

H τέταρτη φεστιβαλική ημέρα του επετειακού Rockwave ξεκίνησε από νωρίς το απόγευμα της Τρίτης 21 Ιουλίου και συνεχίστηκε έως τη μια μετά τα μεσάνυχτα, με τον πρωταγωνιστή της βραδιάς Manu Chao.

Το πάρτι ξεκίνησε από τις 5 το απόγευμα με την DJ Spery να δίνει το ρυθμό σε όσους βρέθηκαν από νωρίς στο Terra Vibe Park, συνεχίστηκε με τους Les Skartoi, Fundracar και Baildsa, ενώ τη δική τους πινελιά έδωσαν δυνατά και οι μοναδικοί Batala με τα τύμπανά τους, κάτω από τη σκηνή.

Η ώρα του μεγάλου πρωταγωνιστή ήρθε στις 22.30 ακριβώς, ο οποίος βγαίνοντας στη σκηνή όπου δέσποζε η ελληνική σημαία με το αναγραφόμενο μήνυμα «Liberta- Όχι στον φόβο», καλωσόρισε -τους περισσότερο από 30.000 θαυμαστές του που βρέθηκαν στη Μαλακάσα- λέγοντας στα ελληνικά «Καλησπέρα Αθήνα».

Τα Υα llego και Mr. Bobby έδωσαν το έναυσμα για να ξεκινήσει ένα live πάρτι που διήρκεσε παραπάνω από δυο ώρες, τα πρώτα καπνογόνα άναψαν και ο κόσμος δεν σταμάτησε στιγμή να χορεύει, να τραγουδά, να χειροκροτεί και να συμμετέχει με κάθε τρόπο μέσα σε μια ατμόσφαιρα που δεν θα ήταν υπερβολή αν κάποιος τη χαρακτήριζε και ως… πανηγυρική.

Από τις κορυφαίες στιγμές της βραδιάς ήταν όταν ακούστηκαν τραγούδια όπως τα La Primavera, Me Gustas Tu, Cladestino, Bienvenida a Tijuana, La Vida Tombola, King Kong Five, Μala Vida, κ.α., κάνοντας τη Μαλακάσα να πάρει φωτιά.

Ο Manu Chao, μαζί με την μπάντα του La Ventura, για ακόμα μια φορά, μας απέδειξε ότι ξέρει πώς να ξεσηκώνει τον κόσμο και να απολαμβάνει τις στιγμές το ίδιο έντονα με το κοινό του. Για περισσότερο από δυο ώρες, αεικίνητος, επικοινωνιακός και με ανεξάντλητη ενέργεια και κέφι, δεν σταμάτησε να αλωνίζει στη σκηνή, να χοροπηδά, να τραγουδά και να ευχαριστεί το ελληνικό κοινό στα ελληνικά. Για τους λόγους αυτούς, θα προτιμούσαμε στη χθεσινή βραδιά να υπήρχαν video walls όπως και στη συναυλία του Robbie Williams, ώστε οι χιλιάδες φίλοι του Manu Chao που βρέθηκαν στο χώρο να είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθούν όσα συμβαίνουν στη σκηνή, από κάθε γωνιά του Terra Vibe.

Η αυλαία της συναυλίας –και του Rockwave το οποίο ανανεώνει το ραντεβού του με το κοινό για το επόμενο καλοκαίρι- έπεσε λίγο πριν από τη 01.00 τα ξημερώματα, -χωρίς πυροτεχνήματα προς χάριν του εορταστικού πνεύματος, όπως περιμέναμε- αλλά με το Manu Chao να αποχαιρετά τους έλληνες φίλους του λέγοντας «Σε ευχαριστώ Ελλάδα για το κουράγιο που δείχνεις».

entertainment.in.gr

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024