Η Ελλάδα με μία συγκλονιστική εμφάνιση νίκησε τη Σερβία, με 13-7, στον ημιτελικό του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Υγρού Στίβου που διεξάγεται στη Φουκουόκα της Ιαπωνίας. Με τη νίκη αυτή, η Εθνική εξασφάλισε το αργυρό μετάλλιο και σφράγισε την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
Στον τελικό η Εθνική θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Ουγγαρία – Ισπανία, με τον αγώνα να είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί το Σάββατο (29/7) στις 12:00 και θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ3.
MVP ο Ζερδεβάς
Πολυτιμότερος παίχτης της αναμέτρησης αναδείχθηκε ο «ερυθρόλευκος» Μάνος Ζερδεβάς που με τις αποκρούσεις του κράτησε χαμηλά τη Σερβία και ήταν πραγματικά ένας «κέρβερος» κάτω από τα δοκάρια της Εθνικής.
Καταπληκτική εμφάνιση από όλους τους παίκτες της Ελλάδας που υπερίσχυσαν σε άμυνα και επίθεση των Σέρβων, επέβαλαν την κυριαρχία τους από νωρίς και δεν απειλήθηκαν σε κανένα σημείο του αγώνα.
Το ματς
Η Σερβία ήταν αυτή που σκόραρε πρώτη και αυτή ήταν η μοναδική στιγμή στο παιχνίδι που είχε το προβάδισμα.
Η Εθνική γύρισε γρήγορα το παιχνίδι με τα γκολ των Σκουμπάκη και Κάκαρη, πριν ισοφαρίσουν οι Σέρβοι με πέναλτι για το 2-2.
Το οκτάλεπτο έληξε με δεύτερο προσωπικό γκολ του Κάκαρη και η Ελλάδα πήγε στην πρώτη διακοπή μπροστά στο σκορ με 3-2.
Ακολούθησε ένα τέλειο δεύτερο οκτάλεπτο από την Εθνική, που με ένα επιμέρους 3-0 και απόλυτη υπεροχή σε άμυνα και επίθεση διεύρυνε τη διαφορά της στα τέσσερα τέρματα, για το 6-2 του πρώτου ημιχρόνου.
Μέχρι εκείνη τη στιγμή την τεράστια διαφορά έκανε η επίθεση στον παίκτη παραπάνω με την Ελλάδα να έχει 3/4 και την Σερβία 0/5.
Οι Σέρβοι έδειξαν μία μικρή αντίδραση στο 3ο οκτάλεπτο (3-3), αλλά και πάλι αυτή δε ήταν αρκετή για να τους βάλει ξανά μέσα στο παιχνίδι με το σκορ να γίνεται 9-5.
Η Ελλάδα, με τον Αργυρόπουλο να σκοράρει 2 γκολ στο τελευταίο οκτάλεπτο, έδωσε διαστάσεις θριάμβου στην επικράτηση φτάνοντας μέχρι και στα 7 γκολ διαφορά (12-5, 13-6) πριν μειώσουν οι Σέρβοι για το τελικό 13-7.
Η Ελλάδα με ένα «Ολυμπιακό» κορμό, καθώς 8 παίκτες αγωνίζονται στους Πειραιώτες και συνολικά όλοι από το ρόστερ να έχουν αγωνιστεί στη ομάδα του Πειραιά, είναι συνηθισμένοι στις επιτυχίες και πλέον ετοιμάζονται για ακόμη μία τεράστια πρόκληση στην καριέρα τους.
Τα νεότερα για τον τραυματισμό του Αλεξάντερ Ίσακ αποκάλυψε ο Άρνε Σλοτ, τονίζοντας ότι ο Σουηδός φορ θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για τουλάχιστον ένα δίμηνο.
Διπλή ανακοίνωση από την Παρτιζάν το πρωί της Τρίτης, με τον σύλλογο του Βελιγραδίου να επισημοποιεί τη συμφωνία του τόσο με τον Ζοάν Πενιαρόγια στον πάγκο, όσο και με τον Αμερικανό NBAer, Κάμερον Πέιν.
Ο Βαγγέλης Παυλίδης τα... σπάει στη Μπενφίκα, πιάνοντας τον θρυλικό Εουσέμπιο με ένα ρεκόρ που κρατούσε 60 χρόνια και το οποίο μέσα στο 2025 ξεπερνιέται μονάχα από τους Κιλιάν Εμπαπέ και Χάρι Κέιν στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο!