Ντουτέρτε: «Οι ισχυροί δεν βρίσκονται υπεράνω του νόμου» – Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο στην έναρξη της δίκης
Ο Ροντρίγκο Ντουτέρτε, πρώην πρόεδρος των Φιλιππίνων, συνελήφθη στις 11 Μαρτίου 2025 στη Μανίλα και μεταφέρθηκε στην Ολλανδία την ίδια νύκτα
Ο Ροντρίγκο Ντουτέρτε «έδωσε την άδεια για δολοφονίες» και «επέλεξε προσωπικά» ορισμένα από τα θύματα του πολέμου του κατά των ναρκωτικών, δήλωσε ο αντιεισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου Μαμέ Μαντιάγε Νιάνγκ κατά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας στην δίκη του 80χρονου πρώην προέδρου των Φιλιππίνων.
Ο πρώην πρόεδρος των Φιλιππίνων κρατείται στην φυλακή του Σεβενίνγκεν
Ο αντιεισαγγελέας δήλωσε ότι αυτές οι συνεδριάσεις για την επικύρωση των κατηγοριών, κατά τις οποίες θα καθορισθεί αν ο Ροντρίγκο Ντουτέρτε θα δικασθεί, αποτελούν «υπενθύμιση ότι «οι ισχυροί δεν βρίσκονται υπεράνω του νόμου».
Ο Ντουτέρτε δεν θα είναι παρών κατά την διάρκεια των συνεδριάσεων αυτών.
Διαδήλωση για να καταδικαστεί ο πρώην πρόεδρος των Φιλιππίνων:
‘JAIL DUTERTE, NOW’
Nagsagawa ng programa ang ilang grupo, ilang oras bago ang pagsisimula ng confirmation of charges hearing ni dating pangulong Rodrigo Duterte sa International Criminal Court (ICC) ngayong Lunes, Feb. 23. | via Angela Lagunzad-Castro pic.twitter.com/gHrAW3DA4F
— News5 (@News5PH) February 23, 2026
Ο Ντουτέρτε «επέτρεψε τους φόνους και επέλεξε προσωπικά ορισμένα από τα θύματα»
Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Μαμέ Μαντιάγε Νιάνγκ κατηγορεί τον Ντουτέρτε ότι αρχικά, ως δήμαρχος της πόλης Νταβάο και στην συνέχεια ως πρόεδρος των Φιλιππίνων έπαιξε κεντρικό ρόλο στις εξωδικαστικές εκτελέσεις υποτιθέμενων εμπόρων ναρκωτικών και χρηστών.
Ο Ντουτέρτε «επέτρεψε τους φόνους και επέλεξε προσωπικά ορισμένα από τα θύματα», είπε.
Ο πρώην πρόεδρος δήλωσε δια του συνηγόρου του ότι αρνείται τις κατηγορίες και υποστηρίζει κατηγορηματικά την αθωότητά του.
Ο Ροντρίγκο Νουτέρτε συνελήφθη στις 11 Μαρτίου 2025 στη Μανίλα και μεταφέρθηκε στην Ολλανδία την ίδια νύκτα.
Έκτοτε κρατείται στην φυλακή του Σεβενίνγκεν.
- Ο Τραμπ πιθανόν είναι σε δύσκολη θέση στο Ιράν – Και δεν μπορεί να απεμπλακεί, ακόμη και αν το θέλει
- Συνδυάζεις – Κερδίζεις – ΣυνεχίΖΕΙΣ: Η νέα εποχή στην ασφάλιση είναι εδώ
- Κακοποίηση, απαγωγή, απουσία: Η τραγική ιστορία της Duffy γίνεται ντοκιμαντέρ
- Μπαγκλαντές: Λεωφορείο γεμάτο επιβάτες κάνει βουτιά σε ποτάμι – 18 νεκροί, πολλοί αγνοούμενοι (βίντεο)
- Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς – Μιλγουόκι Μπακς 130-99: Νέα βαριά ήττα για τα «Ελάφια» – Όλα τα αποτελέσματα της βραδιάς (vids)
- Πεύκη: Εξουδετερώθηκε η οβίδα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου που βρήκε παρέα παιδιών
- Το δουλεμπόριο Αφρικανών το πιο βαρύ έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, λέει ο ΟΗΕ – Αντιδράσεις ΗΠΑ και Ευρωπαίων
- Έλενα Παπαρίζου: Η λαμπερή εμφάνιση, μετά την περιπέτεια με την υγεία της
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 26.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/dreokt-oCd0woIR6Ww-unsplash-315x220.jpg)


































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442