ΠΑΣΟΚ: Το να χρησιμοποιεί ως σημαία του το σύνθημα «νομιμότητα παντού» ο Μητσοτάκης, είναι το πιο σύντομο ανέκδοτο
«Οι πολίτες θυμούνται πως εφαρμόστηκε το 'νομιμότητα παντού' στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ με ένα απίστευτο σόου στη Βουλή όπου ψήφιζαν οι... φάκελοι», σημειώνει χαρακτηριστικά το ΠΑΣΟΚ
«Το να χρησιμοποιεί ως σημαία του το σύνθημα ‘νομιμότητα παντού’, ο πρωθυπουργός μιας κυβέρνησης που παράγει συνεχώς σκάνδαλα διαφθοράς, είναι το πιο σύντομο ανέκδοτο», τονίζει χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Κώστας Τσουκαλάς.
Όπως σημειώνει δηκτικά, «οι πολίτες θυμούνται πώς εφαρμόστηκε το ‘νομιμότητα παντού’ στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ με ένα απίστευτο σόου στη Βουλή, όπου ψήφιζαν οι… φάκελοι».
Και προσθέτει ότι «θυμούνται πώς εφαρμόστηκε στη σύμβαση της τηλεδιοίκησης 717, όπου ο αρμόδιος υπουργός Κ. Καραμανλής έμεινε στο απυρόβλητο, την ώρα που άλλα φυσικά πρόσωπα θα δικαστούν για ηθική αυτουργία στην απιστία του υπουργού».
«Το ‘νομιμότητα παντού’ πώς συμβιβάζεται με έναν πρωθυπουργό, πολιτικό προϊστάμενο της ΕΥΠ, να αρνείται να εκτελέσει την απόφαση του ΣτΕ, του ανώτατου δικαστηρίου της χώρας;», διερωτάται ο κ. Τσουκαλάς, αναφορικά με την υπόθεση των υποκλοπών και την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη.
Πώς… ξαναθυμήθηκε τη «νομιμότητα παντού» ο Μητσοτάκης;
Το σύνθημα «νομιμότητα παντού» έθεσε, εκ νέου, ως προμετωπίδα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, την ώρα που η κυβέρνηση έρχεται αντιμέτωπη με πλειάδα σκανδάλων, από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και τις υποκλοπές έως και την τελευταία υπόθεση με τις χρηματοδοτήσεις των προγραμμάτων κατάρτισης, που φέρεται να αγγίζει και υπουργούς.
«Κι όμως, παρά τις δυσκολίες, το σύνθημα ‘Νομιμότητα Παντού’ γίνεται πράξη στην καθημερινότητα. Από τους δρόμους των πόλεων, τις συνοικίες και τα πανεπιστήμια, μέχρι τα γήπεδα, τις καταλήψεις και την οικονομική δραστηριότητα, το μήνυμά μας είναι σαφές: η μάχη με την παραβατικότητα και την ατιμωρησία είναι συνεχής», είπε ο κ. Μητσοτάκης, σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Παράλληλα, πανηγυρίζοντας επιτυχίες της ΑΑΔΕ, τόνισε πως η Ανεξάρτητη Αρχή «εξάρθρωσε ένα δίκτυο απάτης με εκατοντάδες ‘αχυρανθρώπους’, που υπεξαιρούσαν 43 εκατομμύρια ευρώ από το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία. Χρήματα που κανονικά θα μπορούσαν να δοθούν για καλύτερα νοσοκομεία και σχολεία αντί να καταλήξουν στις τσέπες συμμοριών».
- «Chios Pass 2026» – «Kythira Pass 2026»: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις
- Εν αναμονή της απάντησης του Ιράν οι ΗΠΑ – Πάνω από 30 νεκροί στον Λίβανο και ισραηλινές επιδρομές στη Δ. Όχθη
- Σκάνδαλο κατασκοπείας στο αγγλικό ποδόσφαιρο, για… 200.000.000 λόγους!
- Από πότε οι ταπεινές σαρδέλες έγιναν talk of the town;
- Αρκάς: Η καλημέρα του Σαββάτου
- Βαλένθια: Οι πανηγυρισμοί στη «Roig Arena» μετά τη νίκη επί του Παναθηναϊκού (vid)
- Χανταϊός: Πόσα είδη υπάρχουν; Πώς μεταδίδεται – Όσα πρέπει να ξέρετε
- Νέες ταινίες: Στους ρυθμούς των θερινών σινεμά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 09.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/evgeni-tcherkasski-PcovpDybx9g-unsplash-1-315x220.jpg)































































![Μελανσόν εναντίον ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ταϊβάν και Ισραήλ στην ίδια συνέντευξη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/X7BISL4J2FPWXNFMRYL5SQBVHQ-1-315x220.jpg)















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442