Υπό κράτηση για 13 ημέρες οι πέντε Ελληνοκύπριοι που «συνελήφθησαν» στα κατεχόμενα
Οι πέντε Ελληνοκύπριοι επισκέφθηκαν τα κατεχόμενα και δη το χωριό Τρίκωμο όπου έχουν περιουσίες - «Συνελήφθησαν» με την κατηγορία της κατασκοπείας
Υπό «κράτηση» για περίοδο που δεν θα υπερβαίνει τις 13 ημέρες τέθηκαν οι πέντε Ελληνοκύπριοι (στην εικόνα από sigmalive οι δύο εκ των πέντε Ε/κ) που «συνελήφθησαν» στα κατεχόμενα, με απόφαση του «στρατιωτικού δικαστηρίου» που ανακοινώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Οι πέντε Ε/κ έχουν ήδη μεταφερθεί στις «κεντρικές φυλακές», ενώ εντός του διαστήματος αυτού θα πρέπει να ετοιμαστεί ο φάκελος της υπόθεσης.
Κατά τη διαδικασία, το «δικαστήριο» απέρριψε το αίτημα της «κατηγορούσας αρχής» για «κράτηση» τους για τρεις μήνες, κρίνοντας ότι το αίτημα δεν ήταν επαρκώς τεκμηριωμένο. Μάλιστα, επισήμανε ότι μια τέτοια πρακτική θα ήταν αντίθετη προς το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) και το «σύνταγμα». Σύμφωνα με το «δικαστήριο», η μοναδική μαρτυρία που παρουσιάστηκε ήταν αυτή ενός «δημοσίου υπαλλήλου».
Υπό κράτηση στα κατεχόμενα για 13 μέρες
Το «δικαστήριο» έκρινε επίσης ως «ακατάλληλες» τις εγγυήσεις που προσκόμισαν οι «κατηγορούμενοι». Αν και οι εγγυητές υποβλήθηκαν σε αυστηρή αντεξέταση και, κατά την απόφαση, «δεν κλονίστηκαν», ούτε βρέθηκαν στοιχεία χρηματισμού τους, το «δικαστήριο» αποφάνθηκε ότι δεν υφίσταται ο απαιτούμενος «οργανικός δεσμός εμπιστοσύνης» μεταξύ εγγυητών και «υπόπτων».
Παράλληλα, όπως μεταδίδει το ΚΥΠΕ, απέρριψε τον ισχυρισμό περί κινδύνου διαφυγής των πέντε Ελληνοκυπρίων. Αναφέρθηκε ότι, παρόλο που δεν έχουν δεσμούς με το ψευδοκράτος, «δεν μπορούμε να καταδικάζουμε ανθρώπους με βάση την αίσθηση ότι μπορεί να διαφύγουν».
Τέλος, το «δικαστήριο» αποφάνθηκε ότι δεν προσκομίστηκαν επίσημες ιατρικές γνωματεύσεις που να πιστοποιούν τα προβλήματα υγείας που οι Ε/κ επικαλέστηκαν.
Υπενθυμίζεται ότι ένας από τους πέντε Ελληνοκύπριους αντιμετωπίζει την «κατηγορία» της παράνομης εισόδου σε στρατιωτική ζώνη στα κατεχόμενα, ενώ οι υπόλοιποι τέσσερις «κατηγορούνται» ότι τον βοήθησαν να εισέλθει παράνομα. Την Πέμπτη το «επαρχιακό δικαστήριο» Τρικώμου είχε αποφασίσει την «κράτηση» δυο εκ των πέντε Ε/κ για τρεις μήνες.
- Ο Κίναν Έβανς για το πως εξελίσσεται η αποθεραπεία του
- Η Κομισιόν παραδέχεται υποκλοπή δεδομένων στην κυβερνοεπίθεση της περασμένης εβδομάδας
- Φάμελλος: Να φύγει σύντομα η κυβέρνηση της διαφθοράς, για να έχουν οι πολίτες την Υγεία τους
- ΠΑΣΟΚ στον Μαρινάκη: Κάθεστε στα ίδια υπουργικά έδρανα με την ακροδεξιά και στα δύσκολα σας ξελασπώνει ο Βελόπουλος
- ΔΕΔΔΗΕ: Πότε ξεκινά το «νυχτερινό» ωράριο στο ηλεκτρικό ρεύμα – Οι ώρες με μειωμένες τιμές
- ΕΕ: Η Κομισιόν βλέπει ενδείξεις αφαίρεσης δεδομένων από την κυβερνοεπίθεση στο Europa.eu
- Τραγωδία στον Άγιο Ανδρέα Κυνουρίας: Δύο νεκροί από ηλεκτροπληξία σε βουλκανιζατέρ
- Ο Μανωλάς έπιασε το μικρόφωνο στο γλέντι του Πανναξιακού για την άνοδο (vids)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 30.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/paul-pastourmatzis-36plOdZK_uY-unsplash-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442