Η Εθνική ομάδα «ανεβάζει στροφές» στις προπονήσεις, μετρώντας αντίστροφα για την έναρξη του EuroBasket (27/8-14/9).
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Βασίλης Σπανούλης στο πλαίσιο της προετοιμασίας, είχε στην διάθεσή του 17 από τα 19 ονόματα από τους παίκτες που βρέθηκαν στις κλήσεις και άμεσα αναμένεται να ενσωματωθούν οι Τάιλερ Ντόρσει αλλά και Γιάννης Αντετοκούνμπο.
Κατά την διεξαγωγή της σημερινής προπόνησης (30/7) το «παρών» έδωσαν στο ΟΑΚΑ ο Βαγγέλης Λιόλιος και το μέλος του ΔΣ και υπεύθυνος του Εθνικών ομάδων, Δήμος Ντικούδης, για να ευχηθούν την «καλή αρχή» σε όλα τα μέλη της ομάδας.
Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα βρίσκεται στον τρίτο όμιλο του EuroBasket μαζί με την Κύπρο αλλά και τις Βοσνία/Ερζεγοβίνη, Γεωργία, Ιταλία, Ισπανία.
20-22 Αυγούστου το «Ακρόπολις»
Η ΕΟΚ με ανακοίνωση της έκανε γνωστά τα φιλικά προετοιμασίας της Εθνικής Ανδρών ενόψει του Eurobasket 2025.
Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη, ξεκινάει στις 6 Αυγούστου με αντίπαλο το Βέλγιο, ενώ 20 με 22 Αυγούστου θα διεξαχθεί το Τουρνούα Ακρόπολις (με Λετονία και Ιταλία) στο ΟΑΚΑ. Επίσης θα παίξει στο κλειστό της Πυλαίας με το Μαυροβούνιο (14/8), ενώ θα δώσει και δύο τεστ στη Λεμεσό απέναντι σε Σερβία (9/8) και Ισραήλ (10/8).
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΟΚ:
Η Εθνική Ανδρών είναι έτοιμη να βρει στο προσκήνιο για ένα ακόμη καλοκαίρι. Αύγουστος σημαίνει καλοκαίρι για την Ελλάδα, αλλά σημαίνει και μπάσκετ και Εθνική Ομάδα! Η επίσημη αγαπημένη στο δρόμο της για το Ευρωμπάσκετ 2025 θα δώσει μία σειριά φιλικών αγώνων, ενώ θα φιλοξενήσει και το καθιερωμένο Aegean Ακρόπολις στο ΟΑΚΑ!
Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ετοιμάζεται για έναν ακόμη γαλανόλευκο Αύγουστο και η αρχή θα γίνει με το φιλικό Ελλάδα – Βέλγιο που θα φιλοξενηθεί στο ΟΑΚΑ (6/8). Εκεί όπου όπου θα γίνει το τουρνουά Aegean Ακρόπολις από τις 20 ως τις 22 Αυγούστου με τη συμμετοχή ακόμη της Λετονίας και της Ιταλίας, αλλά και ο αγώνας με την Γαλλία (24/8).
Η Θεσσαλονίκη και το γήπεδο του ΠΑΟΚ θα φιλοξενήσουν με τη σειρά τους τον αγώνα Ελλάδα – Μαυροβούνιο στις 14 Αυγούστου, ενώ η Εθνική Ομάδα θα πάρει μέρος και σε Διεθνές Τουρνουά στην Λεμεσό μαζί με την Σερβία, την Κύπρο και το Ισραήλ. Τελευταίο φιλικό πριν το Eurobasket, κόντρα στην ισχυρή Γαλλία στο ΟΑΚΑ, στις 24 Αυγούστου.
Το Ευρωμπάσκετ 2025 θα διεξαχθεί 27 Αυγούστου ως 14 Σεπτεμβρίου. Η Ελλάδα θα αγωνιστεί στην Λεμεσό, όπου φιλοξενείται ο Γ’ Όμιλος, στον οποίο «συγκατοικεί» με την οικοδέσποινα Κύπρο, την Ιταλία, την Ισπανία, την Γεωργία και την Βοσνία Ερζεγοβίνη.
Τα φιλικά της Εθνικής Ανδρών
6/8 20,00 Ελλάδα – Βέλγιο
9-10/8 Τουρνουά στην Κύπρο (Ελλάδα, Κύπρος, Σερβία και Ισραήλ)
Καθώς βρισκόμαστε μια ανάσα από το Πάσχα, δεν προκαλεί καμία εντύπωση ότι μόνο δύο νέες ταινίες έκαναν την εμφάνισή τους στις σκοτεινές αίθουσες αυτή την εβδομάδα
Έτσι διαμορφώνεται η βαθμολογία της Euroleague μετά τη νίκη της Χάποελ επί της Μακάμπι. Τι περιμένουν την 38η και τελευταία αγωνιστική Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός. Από 6οι έως 9οι οι πράσινοι.
Παρά την ήττα της με 38-16 από την Αυστρία στο Λιντς η Εθνική ομάδα Χάντμπολ των Γυναικών κατάφερε να προκριθεί στο Euro 2026, κάτι που πετυχαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία της.
Η Βιγιαρεάλ έφυγε με σπουδαίο «διπλό» από την έδρα της Αθλέτικ Μπιλμπάο, επικρατώντας 2-1 για την 31η αγωνιστική της La Liga και κάνοντας καθοριστικό βήμα για την παραμονή στην πρώτη τετράδα.
Ο ισολογισμός της γαλλικής ομάδας αποκάλυψε το ιλιγγιώδες χρέος των 250 εκατ. ευρώ στο μεταγραφικό παζάρι, την ώρα που παραμένει το ανοιχτό «μέτωπο» με τον Ολυμπιακό για την... οψιόν του Γιάρεμτσουκ.