Βρετανία: Ο Στάρμερ ανακαλεί τις καλοκαιρινές άδειες των υπουργών του για να συζητήσουν για τη Γάζα
Σύμφωνα με τους Financial Times, εντείνονται οι πιέσεις στην κυβέρνηση των Εργατικών να αναγνωρίσει ένα παλαιστινιακό κράτος
Ανακαλεί τις καλοκαιρινές διακοπές των υπουργών του ο βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ προκειμένου να συζητήσει την κατάσταση στη Γάζα, γράφουν οι Financial Times, καθώς εντείνονται οι πιέσεις στην κυβέρνηση των Εργατικών να αναγνωρίσει ένα παλαιστινιακό κράτος.
Το γραφείο του Στάρμερ δεν ανταποκρίθηκε αμέσως σε ένα αίτημα του πρακτορείου Reuters να σχολιάσει το ρεπορτάζ.
Η εφημερίδα ανέφερε ότι η κίνηση για τη σύγκληση του υπουργικού συμβουλίου την επόμενη εβδομάδα έγινε σήμερα από την Ντάουνινγκ Στριτ. Το βρετανικό κοινοβούλιο και το υπουργικό συμβούλιο βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε θερινές διακοπές, μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου.
Την Παρασκευή ο Στάρμερ είπε ότι η βρετανική κυβέρνηση θα αναγνωρίσει ένα παλαιστινιακό κράτος μόνο στο πλαίσιο μιας ειρηνευτικής συμφωνίας που θα προκύψει από διαπραγματεύσεις, απογοητεύοντας πολλούς στο Εργατικό Κόμμα που θα ήθελαν να ακολουθήσει το παράδειγμα της Γαλλίας.
Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε την Πέμπτη ότι η χώρα του θα αναγνωρίσει εντός του Σεπτεμβρίου ένα παλαιστινιακό κράτος, απόφαση που προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις στο Ισραήλ και τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Περισσότεροι από 220 βουλευτές από όλα τα κόμματα, περίπου το ένα τρίτο των μελών της Βουλής των Κοινοτήτων, με επιστολή τους προς τον Στάρμερ, τον κάλεσαν να αναγνωρίσει ένα παλαιστινιακό κράτος.
Διαδοχικές βρετανικές κυβερνήσεις έχουν δηλώσει ότι θα αναγνωρίσουν επίσημα ένα παλαιστινιακό κράτος όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή, χωρίς ποτέ να θέσουν χρονοδιάγραμμα ή να προσδιορίσουν τις προϋποθέσεις.
Η προσέγγιση του Στάρμερ στο θέμα περιπλέκεται από την άφιξη στη Σκωτία την Παρασκευή του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, με τον οποίο έχει δημιουργήσει θερμές σχέσεις. Σε όρους εξωτερικής πολιτικής, η Βρετανία σπάνια έχει αποκλίνει από τις Ηνωμένες Πολιτείες.
- Οι κατηγορίες της FA στον Ρομέρο για ανάρμοστη συμπεριφορά στο Τότεναμ – Λίβερπουλ
- Το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ έντυσε τον Άγιο Βασίλη πράκτορα της ICE που κυνηγάει μετανάστες
- Ιουλία Καλλιμάνη: Ο έντονος εκνευρισμός στην πίστα – Της πέταξαν λουλούδια με νερό
- Προσοχή στις αναπάντητες κλήσεις από το εξωτερικό – Πώς λειτουργεί η μέθοδος Wangiri
- Στο πρώτο χριστουγεννιάτικο κήρυγμά του, ο Πάπας Λέων καταδικάζει τις συνθήκες διαβίωσης στη Γάζα
- «Καλά Χριστούγεννα Παναθηναϊκέ μου! Πάντα δίπλα σου»: Το βίντεο της πράσινης ΠΑΕ
- Χειμερινές εκπτώσεις 2026: Πότε ξεκινούν – Πρακτικές συμβουλές για τους καταναλωτές
- Ευρώπη: Δεύτερη από το τέλος η Ελλάδα στους πραγματικούς μισθούς – Οι προβλέψεις για το 2026
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 25.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/evgeni-tcherkasski-bE4C_M7M4xY-unsplash-1-315x220.jpg)




































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442