Ρωσία: Το Κρεμλίνο λέει ότι αντιμετωπίζει «με ηρεμία» τις επικρίσεις του Τραμπ κατά του Πούτιν
Το Κρεμλίνο επισημαίνει ότι δεν είναι σαφές αν η πληροφορία του CNN ότι ο Τραμπ απείλησε να βομβαρδίσει τη Μόσχα είναι ή όχι fake news
Το Κρεμλίνο διαβεβαίωσε σήμερα ότι αντιμετωπίζει «με ηρεμία» τις πρόσφατες επικρίσεις του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ κατά του Ρώσου ομολόγου του Βλαντίμιρ Πούτιν, τον οποίο κατηγόρησε ότι λέει «πολλές ανοησίες» σχετικά με την Ουκρανία.
Η Ρωσία λέει ότι επιθυμεί να συνεχίσει τον διάλογό της με τις ΗΠΑ
«Το αντιμετωπίζουμε με ηρεμία» και «λογαριάζουμε να συνεχίσουμε τον διάλογό μας με την Ουάσινγκτον», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, όταν ερωτήθηκε στη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης των δημοσιογράφων σχετικά με την πρόσφατη σκλήρυνση των δηλώσεων του Ντόναλντ Τραμπ.
Δείτε σχετική ανάρτηση:
‼?????? Dmitry Peskov says #Russia is not concerned about #Trump‘s harsh rhetoric, and expects #Ukraine️ and their handlers to consider the situation on the ground, which is getting worse for the Kiev regime with every passing day. pic.twitter.com/0bwQgNEeQ0
— Maimunka News (@MaimunkaNews) July 9, 2025
Τι επικαλέστηκε το CNN, τι λέει το Κρεμλίνο
Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το Κρεμλίνο δήλωσε επίσης σήμερα ότι δεν είναι σίγουρο κατά πόσον αληθεύει μια πληροφορία του CNN ότι ο Τραμπ είχε απειλήσει κάποτε να βομβαρδίσει τη Μόσχα για να αποτρέψει τον ρώσο πρόεδρο Πούτιν να επιτεθεί στην Ουκρανία.
Το CNN επικαλέσθηκε ηχογράφηση στην οποία ο Τραμπ ακούγεται να λέει σε ιδιωτική συγκέντρωση χορηγών της προεκλογικής εκστρατείας του το 2024 ότι είχε κάποτε προειδοποιήσει τον Πούτιν πως «θα πλακώσει στις βόμβες τη Μόσχα», αν η Ρωσία επιτεθεί στην Ουκρανία.
Ο Πεσκόφ δήλωσε πως υπάρχουν «πολλά fake» και δεν είναι σίγουρος αν η πληροφορία αληθεύει.
Σύμφωνα με το CNN, ο Τραμπ δήλωσε επίσης ότι διαβίβασε παρόμοια προειδοποίηση και στον κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ για ενδεχόμενη εισβολή στην Ταϊβάν, λέγοντάς του ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα βομβάρδιζαν, σε απάντηση, το Πεκίνο.
- Φιάσκο το αυστραλιανό σχέδιο που θα κρατούσε τα παιδιά μακριά από τα social media
- Είναι μύθος: Ο Χάαλαντ επέστρεψε στη Νορβηγία με… ρακούν στο χέρι (vids, pics)
- Πυρκαγιά σε αγροτική έκταση στην περιοχή Ύπατο Θήβας
- Ανεξάρτητος από σήμερα ο Ανδρέας Παναγιωτόπουλος – Αποχώρησε από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ
- Νέα κοινωνική δομή ετοιμάζεται στο Δήμο Αθηναίων
- Ο Τζόουνς Γκαρσία σχολίασε ξανά σε ανάρτηση του Μοντέρο για τον Ολυμπιακό (pic)
- «Εκτέλεση εν ψυχρώ»: Γιγαντοπανό της ΚΝΕ στη Βουλή για τον 20χρονο στο Άργος
- Κατερίνα Καινούργιου: Το πρώτο καλοκαίρι με την κόρη της – Οι φωτογραφίες στην Πάρο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/usukhbayar-gankhuyag-m_MdXo-axyg-unsplash-315x220.jpg)










![ΗΠΑ: Πέταξε μολότοφ σε άνδρα με αναπηρικό αμαξίδιο [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Capture-214-315x220.jpg)

















![Το Ιράν απέτυχε στο Μνημόνιο Κατανόησης λέει ο Τραμπ – Θα τους χτυπήσουμε σκληρά σήμερα και αύριο [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/2026-07-09T052104Z_1675988392_RC2Z9MAZW6JT_RTRMADP_5_USA-TRUMP-1-315x220.jpg)











































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442