Ουκρανία: Ένας νεκρός από ρωσικό βομβαρδισμό στο Ντνίπρο – Κλειστά λόγω επίθεσης δύο αεροδρόμια της Μόσχας
Οι επιθέσεις αυτές εξαπολύθηκαν την ώρα που Ρωσία και Ουκρανία αλληλοκατηγορούνται ότι ανέβαλαν μια ανταλλαγή κρατουμένων που θα πραγματοποιούνταν το Σαββατοκύριακο.
Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του στην επαρχία Ντνίπρο, από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς που συνεχίστηκαν για μια ακόμα νύχτα στην Ουκρανία, λίγες ώρες μετά τη μεγάλη επίθεση με πυραύλους και drones που εξαπέλυσε η Ρωσία στο Χάρκοβο ( στην εικόνα πάνω από Reuters).
Η Ρωσία «έπληξε την περιοχή Μεζίφσκα, στην περιφέρεια Σινελνικίφκσι, με κατευθυνόμενη βόμβα. Ένας άνδρας σκοτώθηκε», έγραψε στο Telegram ο Μικόλα Λουκασούκ επικεφαλής του περιφερειακού συμβουλίου του Ντνίπρο. Ο ίδιος έκανε λόγο για συντονισμένες επιθέσεις και στην περιοχή Νικοπόλ, σημειώνοντας ότι χρησιμοποιήθηκαν «drones, το πυροβολικό και συστήματα εκτόξευσης πολλαπλών ρουκετών Grad».
Από τις επιθέσεις αυτές υπέστησαν ζημιές τέσσερα σπίτια στην Νικοπόλ καθώς και γραμμές ηλεκτροδότησης.
Αλληλοκατηγορίες
Οι επιθέσεις αυτές εξαπολύθηκαν την ώρα που Ρωσία και Ουκρανία αλληλοκατηγορούνται ότι ανέβαλαν μια ανταλλαγή κρατουμένων που θα πραγματοποιούνταν το Σαββατοκύριακο και ήταν το μοναδικό ζήτημα στο οποίο συμφώνησαν οι δύο πλευρές στον δεύτερο γύρο των απευθείας συνομιλιών που είχαν τη Δευτέρα.
Τη νύκτα της Παρασκευής προς Σάββατο σημειώθηκε μεγάλη ρωσική επίθεση εναντίον της Ουκρανίας, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 10 άνθρωποι.
Η Μόσχα έχει υποσχεθεί ότι θα απαντήσει στα ουκρανικά πλήγματα εναντίον στρατιωτικών αεροπορικών της βάσεων το προηγούμενο Σαββατοκύριακο.
Έκλεισαν δύο αεροδρόμια στη Μόσχα μετά από ουκρανική επίθεση
Στο μεταξύ ουκρανική επίθεση με drones εναντίον της Μόσχας οδήγησε στην αναστολή της λειτουργίας δύο αεροδρομίων της ρωσικής πρωτεύουσας, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.
Η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας της Ρωσίας Rosaviatsia ανέφερε στο Telegram ότι αναστέλλονται οι πτήσεις από και προς τα αεροδρόμια Βνούκοβο και Ντομοντέντοβο για λόγους ασφαλείας.
Τα ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα κατέστρεψαν, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, εννέα ουκρανικά drones που κατευθύνονταν προς τη Μόσχα ως τις 07:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης Σεργκέι Σομπιάνιν.
Σύμφωνα με τον ίδιο, σωστικά συνεργεία έχουν σπεύσει στις περιοχές όπου έπεσαν συντρίμμια από τα drones, ωστόσο δεν έχουν αναφερθεί ζημιές προς το παρόν.
Ουκρανική επίθεση με drone προκάλεσε επίσης πυρκαγιά στο χημικό εργοστάσιο Azot στην περιφέρεια Τούλα, ενώ δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν. Επτά drones καταστράφηκαν πάνω από την περιφέρεια Καλούγκα, επεσήμανε ο τοπικός κυβερνήτης.
Η Τούλα και η Καλούγκα συνορεύουν με την περιφέρεια της Μόσχας στα νότια.
- Γροιλανδία: Την ανάγκη «σεβασμού της κυριαρχίας της» τονίζει η φον ντερ Λάιεν σε μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ
- Συρία: Τραμπ και Σάρα συζήτησαν για τις εγγυήσεις των δικαιωμάτων των Κούρδων
- Γουατεμάλα: 9ος αστυνομικός νεκρός από τα πυρά συμμοριών
- Ιράν: Η Lufthansa αναστέλλει τις πτήσεις προς και από την Τεχεράνη μέχρι και τις 29 Μαρτίου
- Τουλάχιστον 1.500 μέλη του Ισλαμικού Κράτους δραπέτευσαν από φυλακές της Συρίας
- Τρίπολη – Νεστάνη: Νεκρός εντοπίστηκε ηλικιωμένος κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς σε κατοικία
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Τρεις ανατροπές υπέρ των παιδιών
- Η Μολδαβία αποχώρησε από την ευρασιατική ομάδα ΚΑΚ της οποία ηγείται η Ρωσία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)





























![Καραμπόλα περισσότερων από 100 αυτοκινήτων στο Μίσιγκαν – Οδηγοί παραμένουν εγκλωβισμένοι στα οχήματα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/michigan-visibility-315x220.jpg)



































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442