Σε λειτουργία τέθηκε ξανά το αεροδρόμιο Σαρλερουά στο Βέλγιο που διακόπηκε σήμερα για μερικές ώρες λόγω προειδοποίησης για βόμβα σε αεροπλάνο.
Λίγο πριν από τις 11:00 τοπική ώρα (12:00 ώρα Ελλάδος) υπήρξε προειδοποίηση για βόμβα σε ένα αεροπλάνο που προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο του Σαρλερουά, σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο.
«Περίμετρος ασφαλείας δημιουργήθηκε γύρω από το αεροπλάνο», πράγμα που κατέστησε αναγκαίο το κλείσιμο του διαδρόμου προσγείωσης και απογείωσης και ως εκ τούτου τη διακοπή της λειτουργίας του αεροδρομίου. Οι περίπου 166 επιβάτες του αεροπλάνου που προερχόταν από την Πορτογαλία απομακρύνθηκαν.
🔴 Um avião Ryanair, proveniente de Faro e que inicialmente chegou a ser divulgado que teria saído do Porto, aterrou de emergência no aeroporto de Charleroi, na Bélgica, por uma ameaça de bomba.
«Οι αρμόδιες αρχές διεξήγαγαν τις τελευταίες επιθεωρήσεις», διευκρίνισε η εκπρόσωπος.
Κατά τη διάρκεια της διακοπής, οι πτήσεις εκτρέπονταν στο αεροδρόμιο Ζάβεντεμ των Βρυξελλών και στη Λιλ. Σημειώνεται πως για ορισμένες πτήσεις η καθυστέρηση ξεπερνά τις τρεις ώρες.
Σημειώνεται ότι το αεροδρόμιο του Σαρλερουά, νότια των Βρυξελλών, αποτελεί σημαντικό ευρωπαϊκό κόμβο για την αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Ryanair.